Sari la conținut

8 moduri de a îmbunătăți fluxul de sânge către picioare și cauzele circulației sanguine deficitare

picioare
Sursă foto: pixabay

Dacă aveți oricare dintre aceste simptome de circulație deficitară la nivelul picioarelor și tălpilor: picioare reci, dureroase, glezne și gambe umflate, pulsații, amorțeală și furnicături, răni, vezicule și ulcere, vene varicoase, tăieturi cu vindecare lentă și răni… Este timpul să acordați atenție, deoarece acest lucru înseamnă că sângele se acumulează în picioare și în tălpi și devine învechit și lipsit de oxigen. În loc să curgă înapoi în inima voastră pentru a fi reciclat și să se întoarcă ca proaspăt, bogat în oxigen și nutrienți, sângele se blochează la membrele inferioare. Fără un aport constant de nutrienți, nervii din picioare se pot deteriora treptat și se pot atrofia.

8 moduri de a îmbunătăți fluxul de sânge către picioare și cauzele circulației sanguine deficitare

Numărul 8. Mersul pe jos.

Mersul pe jos este cel mai bun mod de a îmbunătăți rapid circulația. Asta pentru că fiecare pas pe care îl faci ajută la activarea mușchilor picioarelor tale, ceea ce ajută la creșterea fluxului sanguin. Pe măsură ce mușchii tăi se contractă și se relaxează, se strâng în jurul venelor mari de la picioare, promovând circulația sănătoasă în partea inferioară a corpului.

Numărul 7. Purtați șosete de compresie.

Dacă lucrați la un loc de muncă în care trebuie să stați fie așezat, fie în picioare toată ziua, ciorapii compresivi vă pot ajuta să vă îmbunătățiți fluxul sanguin, precum și să reduceți umflarea și durerea. Conceptul de bază din spatele șosetelor de compresie se numește „compresie gradată”. Această tehnică funcționează prin concentrarea celei mai mari cantități de compresie la nivelul gleznei, apoi reducând-o treptat mai sus pe picior.

Numărul 6. Nu mai fumați.

Dacă doriți un flux sanguin general mai bun, atunci cu siguranță nu ar trebui să fumați. Țigările conțin cantități mari de nicotină. Acest compus chimic face ca vasele de sânge să se îngusteze și reduce fluxul de sânge către membre.

Numărul 5. Mănâncă mai multe legume bogate în nitrați.

Pe lângă reducerea aportului de alimente foarte procesate pentru a preveni hipertensiunea arterială, formarea plăcii și diabetul zaharat, adăugarea de alimente bogate în nitrați în dieta poate ajuta corpul să îmbunătățească fluxul sanguin. Acest lucru se datorează faptului că nitrații sunt transformați în oxid nitric în organism, ceea ce îmbunătățește fluxul sanguin prin relaxarea vaselor de sânge.

Numărul 4. Încearcă Extractul de castan de cal.

Extractul din sămânța de castan de cal conține un compus natural numit escină, care s-a descoperit că îmbunătățește sănătatea venelor și reduce inflamația.

Numărul 3. Gestionați-vă nivelurile tensiunii arteriale.

Tensiunea arterială crescută poate crea microrupturi în pereții arterelor, ceea ce crește riscul de formare a plăcii. Acest blocaj de colesterol poate apărea la nivelul extremităților inferioare și poate reduce fluxul de sânge. Exercițiile fizice, reducerea consumului de sodiu și reducerea nivelului de stres sunt trei lucruri pe care le puteți face pentru a ajuta la scăderea tensiunii arteriale și la îmbunătățirea circulației în același timp.

Numărul 2. Reduceți zahărul.

Consumul de prea multe dulciuri sau carbohidrați rafinați poate determina ca nivelul zahărului din sânge să afecteze mucoasa vaselor mici de sânge. Când se întâmplă acest lucru, elasticitatea vaselor de sânge scade și acest lucru le face să se îngusteze, împiedicând fluxul sanguin.

Numărul 1. Concentrați-vă pe exercițiile pentru picioare.

Există o mulțime de exerciții pe care le poți face stând întins sau stând așezat pentru a-ți menține sângele să curgă. Câteva exemple pe care le poți face în timp ce stai întins includ pomparea gleznelor, care implică îndoirea piciorului în direcția capului.

Un alt exercițiu popular pe care îl puteți face în picioare sau așezat este ridicarea călcâiului și a degetelor de la picioare. Pentru a face acest lucru, pur și simplu ridicați ambele călcâie până când sunteți pe degete și țineți apăsat timp de 3 secunde înainte de a coborî înapoi în poziția inițială. În cele din urmă, puteți face rotații de gleznă aproape oriunde doriți. Pur și simplu rotiți glezna în sensul acelor de ceasornic și apoi în sens invers acelor de ceasornic.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel