Sari la conținut

Te simți mai bătrân decât ești? Include aceste alimente în dietă! Te ajută la întărirea fluxului sanguin

Te simți mai în vârstă decât ești cu adevărat? Simți că nu ai energia fizică și mentală pentru a te bucura de viață alături de cei dragi? Motivul pentru care vă simțiți obosit ar putea fi din cauza fluxului sanguin slab, care face ca celulele dvs. să fie lipsite de oxigen. Iar motivul pentru care celulele tale nu au oxigen este că organismul tău are deficit de oxid nitric.

Oxidul nitric este o moleculă produsă de celulele dvs., care este vitală pentru inima, creierul, imunitatea și sănătatea intimă Acționează ca un vasodilatator, ceea ce înseamnă că vă relaxează vasele de sânge și le face să se lărgească. În acest fel, oxidul nitric crește fluxul de sânge, scade tensiunea arterială, îmbunătățește performanța la exerciții și crește funcția creierului.

Din păcate, corpul tău produce mai puțin oxid nitric pe măsură ce îmbătrânești. Studiile arată că, până ajungi la 40 de ani, celulele tale produc cu 50% mai puțin oxid nitric decât atunci când erai adolescent.

Deci, dacă nu faceți anumite lucruri pentru a spori capacitatea corpului dvs. de a produce oxid nitric, este probabil să aveți deficiență în această moleculă importantă.

Alimente pentru întărirea fluxului sanguin

Sfecla

Sportivii obișnuiesc să bea suc de sfeclă înainte de antrenament și competiție pentru a spori fluxul de sânge și oxigen către mușchi. Sucul de sfeclă are un conținut ridicat de nitrați naturali, pe care corpul dvs. îl transformă în oxid nitric. Oxidul nitric vă ajută să vă slăbiți vasele de sânge, astfel încât inima dvs. nu trebuie să lucreze la fel de mult.

Un studiu a constatat că consumul unei cani de suc de sfeclă pe zi este la fel de bun ca administrarea de medicamente pentru hipertensiune arterială. Și întrucât hipertensiunea arterială este o cauză a disfuncției erectile, consumul de suc de sfeclă este cunoscut ca un remediu natural pentru disfuncția erectila!

Vin rosu

vinul roșu

Studiile au arătat că consumul moderat de vin roșu poate fi bun pentru inima ta, deoarece crește colesterolul HDL. Vinul roșu este, de asemenea, bogat în antioxidanți numiți polifenoli, care vă protejează mucoasa vaselor de sânge. Cercetătorii au descoperit că un polifenol, numit resveratrol, este deosebit de bun la creșterea oxidului nitric, lărgirea vaselor de sânge și îmbunătățirea fluxului sanguin în creier.

Legume cu frunze verzi și crucifere

Legumele cu frunze verzi și cruciferele sunt un adevărat superaliment pentru o bună circulație a sângelui. Acest lucru se datorează faptului că sunt bogate în nitrați, pe care corpul nostru le transformă eficient în oxid nitric. Se estimează că 80% din nitrații pe care îi consumăm provin din legume și ar trebui să încercați să îi includeți în dieta dumneavoastră. Spanacul, rucola, varza, salata verde, muștarul, bok choy, broccoli, varză și conopidă au toate cantități bune din acest nutrient important. Morcovii sunt, de asemenea, o sursă excelentă de nitrați!

Pepene

Pepenele roșu este bun pentru circulația sângelui și a fost mult timp recomandat ca remediu natural pentru disfuncția erectilă. Acest fruct popular este o sursă naturală de aminoacid L-citrulină, pe care corpul nostru o transformă în L-arginină și apoi oxid nitric. Studii recente arată că consumul mai mult de pepene verde poate ajuta la exercitarea performanței, scade tensiunea arterială și îmbunătățește fluxul sanguin.

 

Usturoi

Consumul de usturoi poate face ca nivelul de oxid nitric să crească rapid! Usturoiul poate face oxidul nitric mult mai disponibil în corpul dumneavoastră, precum și crește cantitatea de enzimă care transformă L-arginina în oxid nitric. Usturoiul s-a dovedit a crește fluxul sanguin și a scădea tensiunea arterială prin compusul alicină, care este eliberat atunci când zdrobiți sau tăiați usturoiul. Ceapa este, de asemenea, excelentă pentru creșterea rapidă a oxidului nitric și a fluxului de sânge datorită unui compus numit quercetin.

 

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: