Sari la conținut

9 alimente pe care le consumă zilnic cei mai longeviv oameni din lume. Ce trebuie să mâncăm ca să trăim mai mult

ulei de masline
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
beneficiile consumului de ulei de măsline pentru cardiaci

9 alimente pe care le consumă zilnic cei mai longeviv oameni din lume. Alimentele procesate  cu un conținut mare de zahăr și grăsimi nesănătoase au efecte negative asupra sănătății noastre. Din fericire, există regiuni în lumea asta unde se regăsesc cei mai longevivi oameni și putem învăța multe din stilul  lor de viață și din dieta lor zilnică.

Uite care sunt cele 9 alimente pe care le consumă zilnic cei mai longeviv oameni din lume. Ce trebuie să mâncăm ca să trăim mai mult? Avocado, usturoi, ulei de măsline, fasolea neagră, cartofi, pâine cu maia, vin roșu, roșii și somon.

9 alimente pe care le consumă zilnic cei mai longeviv oameni din lume

1. Avocado

Avocado , care are o listă lungă de beneficii pentru sănătate, este o bază pentru ”zonele albastre” ale lumii, locuri unde oamenii ating în mod frecvent vârste foarte înaintate.

Potrivit unui articol publicat în National Geographic despre ”zonele albastre” ale lumii, avocado este de ajutor în scăderea colesterolului și conține cu 30% mai mult potasiu decât bananele.

De asemenea, s-a descoperit că avocado ajută la gestionarea greutății și la reducerea riscului de obezitate și diabet de tip 2.

2. Fasole neagră

Fasolea este un aliment de bază în majoritatea ”zonelor albastre” și oferă cantități utile de fibre și alți nutrienți care ajută la combaterea bolilor. De exemplu, fasolea neagră este un aliment de bază în Grecia. S-a descoperit că acest tip de fasole este un aliment care nu ar trebui să lipsească din dietă, mai ales dacă suferi de diabet sau hipertensiune.

3. Usturoi

Usturoiul este unul dintre „cele mai puternice medicamente ale naturii” și a fost asociat cu reducerea riscului de apariție a anumitor boli care apar de obicei pe măsură ce îmbătrânești.

Usturoiul are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii și este cunoscut că ajută la prevenirea anumitor tipuri de cancer, diabet și boli cardiovasculare.

4. Cartofi

Auzim frecvent oameni care spun că nu consumă cartofii albi pentru că nu sunt sănătoși din cauza conținutului ridicat de carbohidrați, însă ce nu știu ei este faptul că ajută la gestionarea și prevnirea diabetului, ajutând în același timp la menținerea nivelului scăzut al tensiunii arteriale.

Beneficii dovedite științific

5. Ulei de măsline

Uleiul de măsline extravirgin are o listă lungă de beneficii dovedite științific pentru sănătate, motiv pentru care mulți oameni din Marea Mediterană, unde EVOO este utilizat pe scară largă, se află printre cei mai sănătoși oameni din lume.

De exemplu, s-a descoperit că uleiul de măsline ajută la gestionarea greutății, ajută la scăderea tensiunii arteriale, reduce riscul anumitor tipuri de cancer și contribuie la sănătatea generală prin proprietățile sale antiinflamatorii.

6. Somon

Somonul conține niveluri ridicate de acizi grași omega-3, despre care s-a descoperit că ajută la sănătatea inimii și la scăderea riscului de boli cardiovasculare, precum și la reducerea nivelurilor cronice de inflamație .

7. Pâinea cu maia

Includerea produselor cu aluat în dieta noastră, în special a pâinii, este una dintre cele mai la modă recomandări dietetice de mult timp. Potrivit caracteristicii din National Geographic, aluatul natural ajută la transformarea zahărurilor și a glucozei în acid lactic. Acest proces scade indicele glicemic, ceea ce înseamnă că veți rămâne sătul mai mult timp, iar zahărul din sânge nu va crește.

8. Roșii

Roșiile conțin licopen, un antioxidant cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii, precum și pentru capacitatea sa de a ajuta la scăderea tensiunii arteriale, la reducerea riscului de sindrom metabolic și accident vascular cerebral, precum și pentru a îmbunătăți sănătatea inimii.

Mai precis, roșiile cherry conțin niveluri mai mari de betacaroten, despre care cercetările au descoperit că poate ajuta la scăderea riscului de dezvoltare a tumorilor legate de cancerul de prostată.

9. Vinul roșu

Potrivit eatthis.com, mulți oameni din ”zonele albastre” beau aproximativ două pahare pe zi de vin roșu.După lunfi studii, cercetătorii au ajuns la concluzia că vinul roșu poate fi benefic pentru sănătatea inimii tale datorită conținutului de antioxidanți și polifenoli.

 

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel