duminică, februarie 5, 2023

9 decembrie, zi de mare sărbătoare. Rugăciunea Sfintei Ana pentru femeile care nu pot avea copii. Ce nu ai voie să faci azi.

Biserica Ortodoxă sărbătorește astăzi, 9 decembrie, Zămislirea Sfintei Fecioare Maria, vestită Sfinților Ioachim și Ana de către Arhanghelul Gavriil.

În această zi, femeile care nu pot avea copii pot citi această rugăciune de dezlegare binecuvântată.

9 decembrie, Zămislirea Maicii Domnului

Zămislirea Maicii Domnului a fost vestită  Sfinților Ioachim și Ana  de către Arhanghelul Gavriil, care s-a pogorât la fiecare din ei pentru a le vesti minunea de a avea prunci la bătrânețe.

Te-ar mai interesa: Atenție! Unghiile care se exfoliază pot anunța o b...

Ioachim și Ana au fost căsătoriți timp de cincizeci de ani fără să aibă copii. Ei au trăit în liniște și credință, folosind doar o treime din venitul lor pentru ei înșiși și dând o treime săracilor și o treime Templului, ei fiind foarte înstăriți.

Pentru că nu aveau copii, Ioachim și Ana au fost supuși disprețului public, deoarece la evrei familiile care nu aveau copii erau considerate că nu au binecuvântare de la Dumnezeu din cauza păcatelor proprii sau ca moștenire strămoșilor lor.

Potrivit doxologia.ro, o veche tradiție arată că un evreu din seminția lui Ruben l-a umilit pe bunul Ioachim în timp ce se afla în templu spunându-i:  „De ce aduci darurile tale înaintea altora? Ești nevrednic, pentru că nu ai copii, pentru cine știe ce păcate ascunse”.

Te-ar mai interesa: Cum ne ajută, de fapt, iodura de potasiu și de ce ...

Cuvintele acestea l-au afectat foarte mult pe Dreptul Ioachim, precum și pe Ana, atunci când auziră cele întâmplate. Într-o zi de mare sărbătoare, slujnica Iudit, văzând-o iarăși plângând pe Sfânta Ana, s-a apropiat de ea și i-a spus:  „Acum nu e bine să te întristezi pentru că a sosit ziua Domnului”. Ana tresări la auzul acestor cuvinte și, îmbrăcându-se în haine de sărbătoare, a ieșit în grădină, unde, la umbra unui dafin, stătea și se ruga lui Dumnezeu.

Te-ar mai interesa: Rugăciune către Sfânta Agata, ocrotitoarea femeilo...

Ascultându-i rugăciunile, Dumnezeu trimite pe îngerul Său care îi vestește Sfintei Ana că va avea un copil. Ioachim încă nu știa nimic, deoarece se afla în mijlocul turmelor sale, unde, întristat fiind, se dusese pentru a fi singur. Aflând vestea bucuriei, s-a întors acasă cu nădejde în Dumnezeu. La vremea cuvenită s-a împlinit cuvântul îngerului, iar Ana cea stearpă a născut pe Sfânta Fecioară Maria.

Te-ar mai interesa: Postul intermitent: 10 beneficii uluitoare pentru ...

Ce nu ai voie să faci în această zi

Sfânta Prorociță Ana este sărbătorită anual la data de 9 decembrie, iar în această zi, se respectă și anumite tradiții, la fel ca și în cazul altor sărbători.

În general, femeile trebuie să se abțină de la anumite activități și să nu fie supărate.

Mai exact, pe 9 decembrie este complet interzis ca o femeie să facă munci grele. Se spune că în acest mod va atrage doar necazuri în viața ei.

Te-ar mai interesa: Băutura care micșorează creierul! Poate cauza deme...

De asemenea, nici treburile casnice nu ar trebui să fie făcute, iar pacea trebuie să predomine, fără a exista motive de ceartă în familie.

Rugăciunea Sfânta Ana

„Doamne Dumnezeule, Atotţiitorule, Cel ce numai cu cuvântul Tău ai făcut cerul şi pământul cu toate cele ce sunt într-însele; Dumnezeule, Cel ce ai zis făpturilor Tale să crească şi să se înmulţească, Tu cel ce ai binecuvântat pe Sara, soţia lui Avraam, şi la bătrâneţile ei a născut pe Isaac, şi ai dăruit Anei, ce era stearpă, pe Samuil Prorocul şi alţi copii, dă-mi şi mie roadă pântecelui meu, şi nu mă lăsa să rămân pururea de ocară şi urgie oamenilor. Adonai, Doamne Savaot, Tu Care ştii ocara nerodirii mele, dezleagă-mi durerea inimii mele, deschide pântecele meu, şi pe cea neroditoare arat-o roditoare cu Atotputernicia Ta… Şi orice voi naşte: fecior ori fecioară, o voi închina Sfinţiei Tale cu toată inima, dăruind-o Bisericii Tale pentru a-Ți sluji pururea acolo.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private