Sari la conținut

9 milioane de oameni intră în lockdown. Această țară adoptă strategia „zero Covid”

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
efectele anulării politicii "zero covid"

9 milioane de oameni intră în lockdown. Această țară adoptă strategia „zero Covid”

După perioada cu cea mai gravă intensitate epidemiologică înregistrată în urmă cu doi ani, în 2020, un alt oraș din China a fost plasat în lockdown, începând de marți, 22 martie.

Este vorba de orașul industrial Shenyang, unde se află sediile multor fabrici, şi-a plasat rezidenţii în izolare la domiciliu începând de marţi, informează AFP, preluat de Agerpres.

9 milioane de oameni intră în lockdown. Această țară adoptă strategia „zero Covid”

Oraşul este capitala provinciei Liaoning, învecinată cu Jilin, epicentrul valului epidemic actual, provocat de varianta Omicron.

Ministrul chinez al Sănătăţii a raportat marţi 4.770 de noi cazuri pozitive la nivel naţional. Un bilanţ foarte redus în comparaţie cu alte ţări din lume, dar ridicat pentru China şi strategia sa ”zero-COVID”.

Graţie lockdownurilor, plasării în carantină la sosirea pe teritoriul ţării şi a monitorizării deplasărilor, China a ţinut sub control epidemia timp de doi ani. Acest fapt le-a permis chinezilor să ducă o viaţă aproape normală.

Preşedintele Xi Jinping a lansat un apel săptămâna trecută pentru ”minimalizarea” impactului epidemiei asupra economiei, respingând în acelaşi timp o relaxare semnificativă a strategiei ”zero-COVID”.

Shanghai a adoptat un alt tip de carantină

La Shanghai, unde numărul cazurilor pozitive este de ordinul sutelor în fiecare zi, autorităţile locale optează pentru un alt tip de carantină.

Este vorba de o carantinare foarte exactă a clădirilor în care sunt raportate cazuri de Covid, în locul plasării în carantină generală a întregului oraş, potrivit sursei citate.

În Jilin, provincia cea mai afectată, autorităţile chineze au anunţat luni că au recepţionat 10.000 de doze de medicamente anti-COVID-19 produse de Pfizer. Este, probabil, pentru prima dată când medicamentul Paxlovid este utilizat în China.

De săptămâna trecută, provincia impune restricţii de deplasare. Locuitorii nu au voie să-şi părăsească localitatea, iar mai multe oraşe izolează populaţia la domiciliu.

Ministrul chinez al Sănătăţii a semnalat vineri că doar 51% dintre persoanele de peste 80 de ani din China continentală au primit cel puţin două doze ale unor vaccinuri anti-COVID-19.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel