vineri, decembrie 9, 2022

Vasi Rădulescu, medic și scriitor, a scris pe pagina sa de Facebook un mesaj în care spulberă mai multe mituri și explică care sunt cele 9 organe care nu există.

9 organe care nu există:

„1. Bila. Ea este produsul ficatului și participă la digestie, fiind stocată în colecist. Organul este colecist sau vezică biliară, nu bilă.

2. Apendicita. Ea este inflamația apendicelui, o terminație a colonului ascendent. Organul este apendice, nu apendicită.

Te-ar mai interesa: Ai mereu pielea uscată? Ce poate afecta acest orga...

3. Glanda. Există multe glande în corp. Cea din zona gâtului se numește tiroidă, nu glandă.

4. Bășica udului. Este o expresie folosită de vârstnici, dar ar trebui evitată. Se numește corect vezică urinară.

5. Stomag. O fi el magul plăcerilor culinare, dar corect este stomac.

6. Colicist. A se vedea punctul 1.

7. Fere sau fiere. A se vedea punctul 6, care te trimite la 1.

8. Amigdalitele. Sunt organe mici, cu rol imunitar, situate în gât. Dar sunt amigdale, că amigdalita este inflamația.

9. Testicol. E cu „u”, testicul”, a scris Vasi Rădulescu pe Facebook.


80% din bolile cronice pot fi evitate

80% din bolile cronice pot fi evitate, spune Vasi Rădulescu, medic român. Trebuie doar să evităm sedentarismul, fumatul, să avem prudență la consumul de alcool și, desigur, să avem o alimentație sănătoasă.

Te-ar mai interesa: Cum să trăiești mai mult? Medic: 5 alimente minune...

„Aproximativ 80% din bolile cronice, incluzând aici boli de inimă, neurologice, metabolice (și diabetul) pot fi evitabile printr-o alimentație sănătoasă, prin evitarea sedentarismului, iar dacă includem și evitarea fumatului și prudența la consumul de alcool, obținem și prevenția în majoritatea cancerelor.

Acum te rog mult să mai citești asta o dată. Și încă o dată. Și încă o dată. Avansarea în vârstă nu înseamnă automat boală. Bătrânețea nu vine la pachet cu boala.

Te-ar mai interesa: Risc de demență: Alimentele ultraprocesate pot acc...

Aceasta e o mentalitate nocivă de care trebuie să scăpăm. Dacă avem grijă de noi, cu principii solide zi de zi, ne ținem la distanță de majoritatea afecțiunilor ce pot fi evitabile. Iar medicul rămâne un partener grozav pentru informare corectă, consulturi și analize de rutină, screeninguri pe criterii clare”, a transmis, pe Facebook, medicul Vasi Rădulescu.

„E cumplit să vezi atâta și atâta boală ce poate fi evitată. Și, din varii motive, oamenii pur și simplu refuză să aibă grijă de ei. Și e păcat.

Te-ar mai interesa: Băutura care întărește imunitatea și vindecă răcea...

Ține cont de ce am scris mai sus, te rog. Ai grijă la alimentație, fă mișcare, evită fumatul, consumă puțin alcool sau deloc”, a conchis medicul.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private