miercuri, august 12, 2020

Comisarii din cadrul Autorității pentru Protecția Consumatorilor au găsit probleme mari în restaurantele cu specific asiatic în urma celor 18 controale efectuate!

Organele de control au aplicat, pentru încălcarea prevederilor legale privind protecția consumatorilor, 26 de amenzi contravenționale, în cuantum de 310.000 de lei și cinci avertismente.

În urma neregulilor grave constatate, a fost retrasă definitiv de la comercializare și din circuitul consumului uman cantitatea de 1.211,92 kg produse alimentare, în valoare de 35.197,15 lei.

Citește și:

Erau folosite produse alimentare cu data limită de consum depășită, materiile prime nu erau însoțite de eticheta de produs de unde să rezulte principalele elemente de identificare și caracterizare, precum și documentele de proveniență, informează antena3.ro.

De asemenea, alimentele erau depozitate în locuri necorespunzătoare, iar starea termică a produselor era schimbată.

Sursa citată menționează că în spațiile de pregătire a preparatelor culinare se utilizau ustensile depreciate iar condițiile igienice erau necorespunzătoare, respectiv paviment depreciat, pereți cu urme de grăsime, hote murdare cu urme de grăsime arsă.

Citește și:

Mai mult decât atât, cu prilejul acțiunilor de control s-a propus măsura complementară de închidere pe o perioadă de până la șase luni pentru nouă operatori economici.

Parteneri