joi, iunie 30, 2022
  • 90.000 lei amendă! Bradul de Crăciun făcut din doze de vaccin consumate le-a „făcut cadou” organizatorilor centrului de la Palatul Copiilor o penalizare uriașă.

Garda Națională de Mediu (GNM) a sancționat Centrul de vaccinare anti-Covid de la Palatul Copiilor din Capitală cu o amendă de 90.000 de lei, pentru construirea bradului din doze de vaccin și nerespectarea normelor de transport al deșeurilor medicale.

Reprezentanții centrului de vaccinare de la Palatul Copiilor se lăudau că atât cutiile de cadouri care se află în jurul bradului anti-COVID, cât și căsuța, sunt realizate din doze de vaccin Johnson & Johnson, iar bradul – împodobit cu 19.000 de doze de vaccin Pfizer și Moderna.

Te-ar mai interesa: Pericolul ascuns al expunerii la soare. În 10 minu...

Bradul, numit „pro sănătate și pro viață” a fost împodobit în 200 de ore cu 19.000 de doze de vaccin anti-COVID și avea o înalțime de 3 metri.

Organizatorul centrului de vaccinare de la Palatul Copiilor, care a autorizat construirea bradului din recipiente de vaccin, precum și operatorul autorizat pentru transportul deșeurilor medicale, din același centru, au fost amendați cu 90.000 de lei, de către comisarii Gărzii Naționale de Mediu (GNM).

Brad'' înalt de 3 metri construit din 19.000 de doze goale de Pfizer sau Moderna. Opera impresionantă a oamenilor din centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor

Bradul de Crăciun făcut din doze de vaccin consumate le-a „făcut cadou” organizatorilor centrului de la Palatului Copiilor o amendă uriașă

Mai mult, compania de transport s-a ales și cu o notificare către Agenția pentru Protecția Mediului, în vederea suspendării activității, până la remedierea problemelor constatate, privind nerespectarea regimului de transport al deșeurilor medicale, în vederea eliminării.

Te-ar mai interesa: Consumă acest sirop pe stomacul gol. Lidia Fecioru...

„Am fost sesizați în privința existenței unor construcții din deșeuri medicale, în incinta centrului de vaccinare organizat în interiorul Palatului Copiilor, din sectorul 4 al Bucureștiului, iar echipa de control a GNM a găsit și sancționat mai multe abateri legate de folosirea și transportul deșeurilor medicale de acolo.

Cele trei sancțiuni contravenționale au totalizat 90.000 de lei. De asemenea, construcțiile respective au fost desființate și ne-am asigurat că recipientele utilizate din care fuseseră realizate, considerate deșeuri medicale nepericuloase, au fost transportate la un operator specializat, pentru a fi eliminate, așa cum prevede legea”, a declarat comisarul general al GNM, Marioara Gătej.

Te-ar mai interesa: Când să vă faceți griji pentru o durere de stomac?...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private