Sari la conținut

Ce boli ascunde un metabolism lent? Semnele la care să fii atent

metabolismul poate fi gresit
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
metabolismul poate fi gresit

Ce boli ascunde un metabolism lent? Ce impact are asupra corpului tău? Aflați aici care sunt semnele la care trebuie să fiți atenți. Experții au oferit sfaturi despre cum să vă stimulați metabolismul.

Metabolismul este capacitatea organismului nostru de a gestiona și de a transforma caloriile în energie pentru a alimenta celulele noastre.

Metabolismul se referă la toate reacțiile fizice și chimice care au loc în celulele noastre. Acesta permite organismului nostru să transforme nutrienții în energie pentru a ne menține funcțiile vitale. Și poate fi influențată de diverși factori, cum ar fi dieta, exercițiile fizice și hormonii.

Metabolism rapid transformă alimentele în energie

Există două tipuri de metabolism: Organismul folosește ceea ce are nevoie și nu stochează nimic și Își face un obicei de a economisi energia și de a o stoca sub formă de grăsime.

  1. Persoanele cu un metabolism rapid transformă alimentele în energie mai repede și mai ușor. În viața de zi cu zi, aceștia consumă energie mai repede și în cantități mai mari, ceea ce explică de ce ard mai multe grăsimi și sunt mai puțin predispuși la creșterea în greutate. În termeni concreți, energia lor este fie utilizată în totalitate, fie „aruncată”: organismul folosește ceea ce are nevoie și nu stochează nimic.
  2. Persoanele cu un metabolism lent au mai multe șanse să ia în greutate și mai puține șanse să o piardă. De fapt, organismul lor utilizează mai puțină energie pentru a-și îndeplini funcțiile vitale. Consecința nefericită este că organismul își creează obiceiul de a economisi energia de care nu are nevoie și de a o stoca sub formă de grăsime, ceea ce duce adesea la o acumulare de greutate greu de pierdut.

Aveți un metabolism lent sau rapid? Dacă nu sunteți sigur ce tip sunteți, puteți face un test. Există mai multe simptome care vă pot da un indiciu.

Care sunt semnele unui metabolism lent?

Persoanele cu un metabolism lent suferă adesea de oboseală intensă și lipsă de energie. Dacă vă aflați adesea în această situație, deși dormiți suficient, este posibil să fiți afectat.

Vă îngrășați cu ușurință și aveți dificultăți în a pierde în greutate

Un metabolism lent se caracterizează prin ușurința cu care luați în greutate: cel mai mic exces apare pe cântar. Dacă continuați să luați în greutate în ciuda eforturilor de a mânca, probabil că aveți un metabolism lent.

Sensibilitate la frig, semn că metabolismul funcționează mai lent

O temperatură scăzută a corpului este adesea un semn de avertizare. Dacă vă este adesea frig (mai ales la nivelul extremităților) și aveți dificultăți în a vă încălzi, înseamnă că metabolismul funcționează mai lent decât media.

Ai părul uscat și fragil?

Părul uscat sau fragil ar trebui să fie un avertisment: probabil că metabolismul tău funcționează lent.

Pielea ta este uscată – sau foarte uscată

Dacă vă simțiți pielea foarte uscată, în special pe coate și călcâie, înseamnă că metabolismul nu se grăbește și se acumulează.

Unghiile tale sunt fragile?

Unghiile casante pot fi un semn al unui metabolism lent.

Aveți adesea poftă de zahăr?

Dacă vă confruntați în mod regulat cu pofte sau pofte de zahăr, aceasta poate fi din cauza cantității reduse de energie disponibilă pentru a menține funcțiile vitale ale organismului.

Metabolismul nu depinde de fondul nostru comercial, ci de mai mulți factori. Dacă vă reduceți drastic exercițiile fizice, riscați să pierdeți masa musculară. Dietele care sunt prea restrictive pot avea un impact negativ asupra organismului.

Mulți alți factori influențează metabolismul, cum ar fi genetica, dar și somnul și dieta. Dezechilibrul hormonal sau bolile (diabet, hipotiroidism sau hipertiroidism etc.) sunt, de asemenea, adesea cauza unui metabolism încetinit.

În cele din urmă, dietele prea restrictive pot avea un impact negativ asupra metabolismului nostru: atunci când organismul nu mai primește suficiente calorii și nutrienți, poate intra în modul „supraviețuire” și încetini metabolismul pentru a economisi energie. Pe termen scurt, aceste diete pot duce la scăderea în greutate, dar pe termen lung, este o altă poveste (efect yo-yo, dificultăți în a pierde din nou în greutate etc.). În plus, dietele prea restrictive pot duce la deficiențe nutriționale și la probleme de sănătate pe termen lung.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel