Sari la conținut

Rețeta Ginei Bradea pentru suc de roșii natural, fără E-uri

gina bradea

Gina Bradea a făcut publică, în urmă cu mai mulți ani, o rețetă clasică și gustoasă de suc de roșii pentru iarnă, pregătit fără conservanți și fără E-uri. Preparatul poate fi folosit la diverse sosuri și mâncăruri și este apreciat pentru simplitatea și autenticitatea sa.

Cum se prepară sucul de roșii fără E-uri

Pentru această rețetă simplă aveți nevoie de roșii bine coapte și cărnoase, dar și de puțină sare și zahăr. Zahărul nu are doar rol de îndulcitor, ci și de reducere a acidității naturale a roșiilor.

Roșiile se spală, se taie și li se îndepărtează partea verde. Apoi, se dau prin mașina de suc, iar compoziția se pune la fiert într-o oală. În timpul fierberii, spuma formată la suprafață trebuie îndepărtată, iar marginile oalei menținute curate.

Citeste si…

Sucul trebuie lăsat pe foc până când scade la consistența dorită. Dacă este fiert mai mult, rezultatul devine bulion. Abia la final se adaugă sarea și zahărul, iar aici se află și secretul unui suc reușit, spune Gina Bradea: proporțiile corecte ale acestor ingrediente.

Secretul Ginei Bradea pentru un suc de roșii reușit

„Eu pun foarte puțin, la 10 litri de suc scăzut pun 2 linguri de sare și 1 lingură de zahăr. Deci am oala de 10 litri (sau ceaun de 30 de litri, la țară, în România) și las sucul să scadă bine, mai completez cu suc și tot așa, până ajunge la consistența pe care o vreau, apoi pun sare și zahăr. Zahărul e opțional, puteți să nu-l puneți, dar fiind așa cantitate mică, ajută doar la o conservare mai bună, nu afectează gustul”, a precizat Gina Bradea.

Citeste si…

Sarea intensifică culoarea sucului de roșii, în timp ce zahărul, chiar și în cantități mici, contribuie la o conservare mai bună, păstrând gustul natural al preparatului.

Astfel, cu doar câteva ingrediente simple și respectând pașii tradiționali, poți obține un suc de roșii sănătos, gustos și fără conservanți, exact așa cum se făcea odinioară în gospodăriile românești.

Sursa: RTV

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Citeste si…

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel