Sari la conținut

„Am devenit canibal după ce am lucrat la morgă – nimic nu se compară cu gustul cărnii umane”

Un criminal depravat, condamnat pentru omor și acte de canibalism, susține că și-a dobândit gustul pentru carne umană atunci când a început să lucreze într-o morgă. Nico Claux, cunoscut drept „Vampirul din Paris”, a dezvăluit într-un interviu care au fost primele impulsuri și cum a ajuns să ucidă pentru a-și satisface obsesiile.

Fascinația pentru moarte care a început în copilărie

Claux a mărturisit că interesul său tulburător pentru moarte a apărut la vârsta de 10 ani, după moartea neașteptată a bunicului său. La doar 12 ani, a început să aibă fantezii despre consumul de carne umană, influențat de cazul celebrului canibal Issei Sagawa, care ucisese o studentă olandeză la Paris în 1981.

Citeste si…

Această fascinație l-a împins mai târziu să caute un loc de muncă într-o morgă, unde a gustat pentru prima dată carne umană, un moment care avea să-i deschidă drumul către crimă, consum de sânge și ritualuri de magie neagră. În podcastul „Anything Goes with James English”, Claux spune că a fost atras de la bun început de ideea de a lucra în preajma cadavrelor.

Primele experiențe de canibalism în morga din Paris

„Am început să am fantezii despre mușcat, despre ruperea cărnii cu dinții, fantezii psihopatice. Era un fetiș”, a mărturisit el.

Claux a explicat că, la acea vreme, în Franța nu exista o școală formală pentru personalul de morgă. Erai angajat ca infirmier și, dacă îți exprimai interesul, puteai primi postul. Această lipsă de pregătire i-a permis accesul necontrolat la trupurile aflate acolo.

Citeste si…

„Când am început să lucrez în morgă, am realizat cât de ușor era, atunci când rămâneam singur în sălile de autopsie, să iau mici fâșii de carne și să le mănânc. La început crude, apoi le tăiam, le luam acasă și le găteam în diferite feluri.”

Cantitatea pe care o putea preleva fără a fi observat nu îi era însă suficientă.

Crima care l-a trimis după gratii

Împins de obsesie, Claux l-a ucis pe Thierry Bissonnier, un bărbat pe care îl cunoscuse pe internet. Intenția lui era să consume părți din trupul victimei, însă planul i-a fost întrerupt înainte de a-l putea duce complet la capăt.

Citeste si…

A fost arestat după ce a încercat să falsifice un cec al victimei pentru a cumpăra un videorecorder. În final, a fost condamnat la 12 ani de închisoare, însă a executat doar șapte ani și patru luni.

„Nu era vorba de gust. Era vorba despre senzație”

Claux spune că întrebarea pe care o primește cel mai des este legată de gustul cărnii umane.

„Oamenii mă întreabă mereu cum are gust. Pot spune că seamănă cu carnea de cal, pentru că în acea perioadă mâncam tartar de cal. Dar pentru mine nu era vorba despre gust. Era vorba despre adrenalină, despre senzație. Era ceva ce nu mai simțisem niciodată. Mă ținea într-o stare constantă de excitare.”

Citeste si…

În ceea ce privește crima, Claux este la fel de direct:

„Scopul nu era să ucid doar pentru a ucide. Scopul era să iau carnea. Pentru că deja mâncam mici bucăți din morgă și dezvoltasem o nevoie. Voiam să omor pentru a preleva carnea și a o duce acasă.”

Sursa: The Mirror

Etichete:
Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel