Din cuprinsul articolului
Cum să faci cele mai bune paste de post. O provocare frecventă în perioada postului Crăciunului este să găsești preparate gustoase, hrănitoare și rapide, care nu conțin ingrediente „de dulce”. Pe piață există multe produse etichetate „de post”, dar rețetele simple, pregătite acasă și testate în timp devin tot mai căutate.
Chef Cătălin Scărlătescu a oferit românilor o rețetă proprie de paste de post. Sunt ușor de preparat, cu cinci ingrediente aflate la îndemâna oricui.

Ingrediente necesare pentru paste de post:
- 1 kilogram de paste scurte;
- busuioc proaspăt;
- rucola;
- ulei de măsline;
- muguri de pin.
- Sare şi piper.
Mod de preparare:
Pastele scurte reprezintă baza rețetei, oferind o bază potrivită pentru sos. În timp ce pastele fierb, cu ajutorul blenderului, busuiocul și rucola se toacă și se transformă într-un sos care va avea o culoare verde intens, în care se adaugă uleiul de măsline până la omogenizare. O parte din mugurii de pin, ușor prăjiți pentru a-și elibera aroma, se adaugă în sos, iar cealaltă parte se pune separat peste paste după ce a fost adăugat sosul, pentru a conferi o textură plăcută preparatului.
Potrivit cunoscutului chef Cătălin Scărlătescu, această combinație de ingrediente aduce arome naturale și echilibrate: busuiocul oferă note proaspete, rucola adaugă o ușoară amăreală, iar mugurii de pin oferă consistență și gust delicat de nucă. Pastele fierbinți absorb sosul fără proceduri suplimentare, iar sosul este gata în timpul fierberii pastelor, potrivit Adevărul.
Rețeta are și avantaje nutriționale
Pe lângă simplitatea şi rapiditatea cu care poate fi preparată, rețeta are și avantaje nutriționale: nu conține grăsimi grele, iar combinația de verdețuri și ulei de măsline oferă un aport echilibrat de nutrienți.
Pentru un plus de gust, poți adăuga drojdie de bere inactivă. O poți folosi ca topping. O presari după ce ai gătit pastele. Oferă gust ușor de brânză și adaugă proteine și vitamine din grupa B. Poți începe cu o lingură și ajustezi după gustul tău. Poftă bună!

