luni, mai 16, 2022

Medicul Mihai Craiu, considerat și îngerul copiilor, atrage atenția părinților asupra unui semn pe corp la care se acorde un maxim de importanță.

Această recomandare vine și pe fondul spitalelor arhipline cu copii bolnavi.

„Un semn pe care ar trebui să îl știe toți părinții! Acum în România sunt pline camerele de gardă de la toate spitalele de copii. Telefonul sună la ambulanță continuu.

Te-ar mai interesa: Previziuni RUNE 16-22 Mai. Voropchievici: Zodia la...

Medicii de familie răspund unui număr mult mai mare de apeluri decât de obicei.

Poate și pentru că am obosit, cu toții, să respectăm reguli stricte, iar a fost făcută prea abrupt… În acest context, în care febră au foarte mulți copii, trebuie să cunoașteți un semn ce reprezintă o mare urgență”, spune pediatrul.

Potrivit acestuia, când un copil are febră și apar pe corpul lui mici pete (de culoare roșie sau vișinie) care nu dispar atunci când apăsăm cu un pahar de sticlă pe ele, ar putea fi grav: „foarte grav… de obicei meningită sau septicemie”.

„Dacă un copil febril face brusc o erupție pe piele este un motiv serios ca să vă sfătuiți imediat cu medicul dvs.

Te-ar mai interesa: FDA a aprobat un nou tratament pentru tratarea dia...

Dacă există și durere intensă de cap, vărsături „în jet”, fără motiv, dacă este deranjat de lumină copilul dvs sau dacă îi bombează fontanela (partea moale de lângă creștetul capului la sugari) atunci trebuie să sunați la 112.

Sau să mergeți imediat la spital. Testul paharului poate face diferența dintre viață și moarte, în unele cazuri grave. Nu numai la copil…”, adaugă medicul pediatru Mihai Craiu.

Te-ar mai interesa: Două senzații corporale care indică un nivel ridic...

Dr. Mihai Craiu precizează că, febră fac toți copiii mici când răcesc. Erupție au puțini, iar erupție care nu dispare la testul paharului au foarte puțini. Aceștia trebuie să ajungă imediat la medic.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private