duminică, decembrie 4, 2022

Românii care suferă de cancer renal și de căi urinare în stadii avansate au acum la dispoziție un nou tratament inovativ prin Programul Național de Oncologie.

Tratament inovativ pentru cancerul renal

Statisticile arată că numărul deceselor cauzate de aceste forme de cancer este în creștere continuă în țara noastră.

Afecțiunile pot fi transformate în boli cronice

Specialiștii spun că aceste afecțiuni pot fi transformate în boli cronice, dacă sunt depistate la timp, iar pacienții urmează un tratament adecvat.

Te-ar mai interesa: Secret de la dr. Bilic. Cum ne păstrăm organismul ...

Președintele Asociației române de Urologie, profesor doctor Ioanel Sinescu, spune că descoperirea precoce acestui cancer este esențial, pentru că nu avem efectiv cum pentru cancerul de prostată.

„Ori de câte ori nu reuşim să extirpăm totul şi avem nevoie de tratamente adjuvante, indiferent care ar fi ele și în ce fel de combinații, foarte adesea eşuăm în recuperare acestor bolnavi.

Medic: putem să ne întindem cu tratamentul și cu supraviețuirea

Așa încât descoperirea precoce acestui cancer este esențial, pentru că nu avem efectiv cum pentru cancerul de prostată, de exemplu, mai multe linii de tratament și putem să ne întindem cu tratamentul și cu supraviețuirea pe ani și zeci de ani. În așa fel încât pacienții ajung să se prăpădească de alte afecțiuni, nu de afecţiunea de bază care a fost cancerul de prostată”, a conchis medicul Ioanel Sinescu.

Te-ar mai interesa: OMS avertizează: Scăderea vigilenţei lasă uşa desc...

Cancerul renal și de căi urinare reprezintă 9% din totalul afecțiunilor oncologice înregistrate în România, potrivit RRA.

Afecțiunea este întâlnit mai des la persoanele între 50 si 70 de ani, numărul bărbaților bolnavi fiind cu aproximativ 50% mai mare decât cel al femeilor, iar incidența crește cu vârsta.

Cancerul reno-celular este cel mai frecvent tip de cancer renal. Se dezvolta din celulele ce marginesc structurile tubulare ale nefronului, restul fiind reprezentat de tumori ale părților rinichiului ce țin de căile urinare cum sunt calicele si bazinetul.

Te-ar mai interesa: Horoscopul banilor pentru decembrie. Mihai Voropch...

În cadrul cancerul reno-celular, peste 60% reprezinta cancerul cu celule clare, un subtip histologic care dezvolta foarte usor metastaze, prezente la peste 80% dintre pacientii cu acest diagnostic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private