sâmbătă, mai 21, 2022

Cancerul ovarian ocupa locul 7 ca frecvență între cancerele la femei. Este boala cu o simptomatologie extrem de înșelătoare. Ea reprezintă a 5-a cauză de deces la femei la nivel mondial. An de an sunt depistate peste 200.000 cazuri noi în lume și sunt înregistrate 151.905 decese datorate cancerului ovarian.

Medic oncolog: „O boală cu o simptomatologie extrem de înșelătoare”

Cancerul ovarian continuă să fie o problemă majoră de sănătate publică, spun medicii.  Statistică arată că în 2020 aproximativ 66.000 de femei au primit acest diagnostic în România, iar la nivel global peste 310.000.

Te-ar mai interesa: Premieră medicală! Pacienții cu traumatisme cranio...

Medic oncolog: „O boală cu o simptomatologie extrem de înșelătoare”

În același an în țara noastră 1.000 de femei au pierdut lupta cu boala. Astăzi de Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului Ovarian medicul oncolog Dragoș Median atrage atenția că această afecțiune are șanse mari de vindecare, dacă este depistată la timp.

Dr. Median: Nu există niște teste pe care să le putem face întregii populații pentru a descoperi boala

„Unul dintre elementele esențiale pentru cancerul de ovar este că este o boală pentru care nu avem un screening. Nu există niște teste pe care să le putem face întregii populații pentru a descoperi boala în fază incipientă”, spune specialistul.

„Inclusiv în țările cu sisteme de sănătate foarte performante cancerul ovarian, marea lui majoritate, asta însemnând aproape trei sferturi, este diagnosticat în stadii avansate, pentru că este o boală cu o simptomatologie extrem de subtilă, extrem de înșelătoare.

Te-ar mai interesa: Efectele secundare surprinzătoare ale consumului d...

Boala te duce cu gândul în altă direcție

Te duce mai degrabă cu gândul în altă direcție, în sfera digestivă, în sfera urinară și abia mai târziu în sfera ginecologică, pe de-o parte, pe de altă parte pentru că nu avem niște caracteristici foarte clare pentru a defini o populație la risc”, a menționat Dragoș Median.

Când vine vorba de cancer, includerea alimentelor și suplimentelor potrivite în dieta anti-cancer care pot sprijini tratamentul continuu al cancerului pentru combaterea și uciderea cancerului devine crucială. De asemenea, pacienții trebuie să stea departe de acele alimente și suplimente care pot provoca efecte adverse.

Te-ar mai interesa: Prim ajutor în caz de arsuri! Cele 2 produse din b...

antibiotic și antiviral natural

Curcumina poate îmbunătăți răspunsul chimioterapiei FOLFOX pentru a lupta / ucide cancerul colorectal.

Curcumina, cu acțiunile și obiectivele sale multiple, poate ajuta la reducerea mecanismelor de rezistență ale FOLFOX, îmbunătățind astfel șansele de supraviețuire pentru pacientul cu cancer, fără a adăuga în continuare sarcina toxicității.

Vitamina C poate îmbunătăți răspunsul agentului hipometilant pentru a combate / ucide leucemia mieloidă acută.

Te-ar mai interesa: Remedii naturiste pentru diabetul de tip 2...

În timp ce vitamina C este consumată în general ca parte a unei diete echilibrate, acest studiu a sugerat că includerea vitaminei C ca parte a dietelor / alimentelor anti-cancer pentru pacienții cu LMA care primesc agenți hipometilatori poate ajuta la combaterea / uciderea cancerului prin îmbunătățirea răspunsului la tratament.

Vitamina E poate îmbunătăți răspunsul la un medicament specific pentru terapie țintită pentru combaterea / uciderea cancerului ovarian.

Te-ar mai interesa: Beneficiile secrete pentru sănătate ale orezului a...

Una dintre cele mai frecvente terapii vizate utilizate pentru cancerul ovarian funcționează prin blocarea unei proteine ​​cunoscută sub numele de factor de creștere endotelial vascular (VEGF). Celulele canceroase au niveluri crescute de VEGF și blocarea acestei proteine ​​ajută la prevenirea dezvoltării de noi vase de sânge (angiogeneză), care sunt vitale pentru transportul nutrienților către tumorile canceroase.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private