Sari la conținut

A apelat la o operație de micșorare a stomacului în Turcia, iar la câteva zile a murit în chinuri groaznice. Ani de zile a fost hărțuită pentru greutatea ei

malpraxis turcia
Sursă foto: The Mirror
Morgan Ribeiro, o tânără în vârstă de 20 de ani din Anglia, a murit după o operație de micșorare a stomacului

O tânără de 20 de ani din Anglia, Morgan Ribeiro, care s-a luptat cu excesul de greutate încă din copilărie, a optat pentru o operație de reducere gastrică în Turcia, însă rezultatul s-a transformat într-un coșmar. Tânăra a fost ținta hărțuielilor din cauza greutății.

Morgan Ribeiro, în vârstă de 20 de ani, s-a îmbolnăvit în avion în timp ce zbura acasă cu partenerul Jamie Brewster. Intestinul ei subțire fusese tăiat accidental în timpul operației de gastric sleeve de 2.500 de lire sterline, iar Morgan a murit pe 13 ianuarie, relatează The Mirror. Mama ei, Erin Gibson, în vârstă de 44 de ani, a spus: „Nu vreau niciodată să i se întâmple asta unei alte fiice”.

Morgan a călătorit în Turcia pentru o operație de slăbire plină de speranță că va pune capăt agresiunii legate de greutatea care i-a stricat viața. Cu câteva zile înainte de a fi operată, ea a trimis acest mesaj sfâșietor pe rețelele de socializare: „Ultima mea postare înainte de operația de slăbire – ne vedem pe cealaltă parte”.

@ebeebiebby

Weight loss horror: Morgan Ribeiro died in weight loss surgery in turkey #weightloss #weightlosssurgery #surgeryturkey #gastricsleeve #morganribeiro

♬ original sound – Ebeebiebby Mission Specialist

Mama fetei a aflat că fata ei s-a operat abia după ce a murit

Mama ei nu știa că Morgan va merge în Turcia pentru o operație. „Când am aflat că era prea târziu, ea era deja în avion. Am avut acel sentiment de scufundare pentru că auzisem povești de groază despre Turcia.

Ea a fost întotdeauna o fată mai plinuţă și a avut o perioadă foarte grea cu ea. I-am spus că este frumoasă pe dinăuntru și pe dinafară – într-adevăr era o fată frumoasă. Ea a fost o artistă, deschisă, prietenoasă și iubitoare. Nu vreau ca viața ei să fie în zadar”, a mărturisit ea.

Fata a plătit 2.500 de lire pentru a slăbi

Morgan a călătorit împreună cu partenerul Jamie Brewster, în vârstă de 19 ani, pentru procedura de 2.500 de lire sterline. Medicii din Serbia au fost cei care i-au spus lui partenerului ei că intestinul subțire al lui Morgan a fost tăiat. I-au îndepărtat 10 cm din intestinul subțire și au sperat că va reuși.

La doar trei zile după procedură, în timpul zborului de întoarcere, starea ei de sănătate s-a înrăutățit, determinând aterizarea de urgență în Serbia a avionului, unde a fost transportată la spital.

Pe 9 ianuarie, Morgan a suferit un atac de cord și a murit patru zile mai târziu, la 4 dimineața. Era prima dată când călătorea în străinătate.

Operația de micșorare a stomacului, destinată pacienților obezi clinic, este concepută pentru a-i ajuta să slăbească prin diminuarea dimensiunilor stomacului, reducând astfel apetitul.

El a spus că Morgan a urmat sfatul medicilor să rămână mobilă după operație, dar compania medicală a spus că nu a urmat sfatul de a merge și de a rămâne hidratată.

Tatăl lui Morgan, Richard, a spus că cadavrul lui Morgan s-a întors în Marea Britanie și ar putea avea loc o a doua autopsie pe lângă cea din Serbia.

Această tragedie survine la câteva luni după ce o altă britanică, Demi Agoglia, a murit în urma unei intervenții similare în Turcia, atrăgând atenția asupra lipsei de reglementări în domeniul turismului medical.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel