vineri, februarie 3, 2023
A ascuns probe de la Colectiv, a fost numit general imediat după ce a făcut un accident. Pentru că a trecut la inculpat de la suspect, și-a depus dosarul de pensionare. Ce pensie va primi tânărul pensionar.
Generalul Cristian Radu, de 49 de ani, prim-adjunct IGSU, și-a depus dosarul de pensionare cu puțin timp înainte de a afla în mod oficial că nu mai este suspect, ci inculpat în dosarul penal deschis pe numele său în cazul accidentului provocat în București.
Potrivit Realitatea.net, este vorba de accidentul din Capitală, de pe Șoseaua Mihai Bravu, în care a fost implicat anul trecut.
Pe 8 noiembrie 2021, Cristian Radu, la acea dată colonel, s-ar fi aflat la volanul autoturismului de serviciu când a provocat un accident pentru că viteza pe care o avea era mare, de peste 120 de kilometri la oră.

Acesta ar fi încercat să evite un pieton și a intrat cu mașina într-un refugiu de tramvai.

În urma impactului, a mutat mașina, atât el cât și subofițerul de pe scaunul din dreapta au fost răniți.

Înaintat în grad de general după accident

Șeful IGSU l-ar fi pus pe subofițerul care se afla pe locul din dreapta să-și asume accidentul, potrivit Realitatea PLUS.
Sursa: Realitatea.net

La două săptămâni de la accident, Cristian Radu a fost înaintat în grad la general.

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni, 28 noiembrie, Decretul privind trecerea în rezervă a domnului general de brigadă – cu o stea Radu Cristian din Ministerul Afacerilor Interne.
Dosarul penal în cazul in care a fost implicat generalul Cristian Radu a fost deschis abia în acest an, la șapte luni după eveniment, pentru că generalul ar fi încercat să mușamalizeze accidentul.
Procurorii militari continuă cercetările în acest caz. Înainte de a i se comunica oficial calitatea din acest dosar penal, Cristian Radu a solicitat ieșirea la pensie, la vârsta de 49 de ani.

Ce pensie va primi

Potrivit Realitatea.net care citează Realitatea PLUS, Cristian Radu va primi, lunar, o pensie de 12.000 de lei,
Cristian Radu este cel care a confirmat în octombrie 2019 că știa de imaginile șocante de la tragedia din clubul Colectiv, dar nu le-a transmis Parchetului.
Imaginile, esențiale pentru ancheta în cazul tragediei Colectiv, au fost ascunse vreme de patru ani. Este vorba de un videoclip filmat de pompierii în seara incendiului, la fața locului.
Imaginile cumplite de la incendiul Colectiv, din 30 decembrie 2015 au fost difuzate în octombrie 2019, cu oameni arși care abia stăteau în picioare, cu tineri lăsați direct pe asfalt și cu șefi ai ISU care înjurau persoanele decedate.

Ce a declarat după publicarea imaginilor de la Colectiv este incredibil

Imediat după publicarea imaginilor, Cristian Radu a ieșit cu o declarație publică halucinantă.
Acesta a spus că aceste imagini au fost cerute de el imediat după incendiul din clubul Colectiv și au fost văzute atunci de el și de alți patru ofițeri, dar că nu a decis ca ele să nu fie transmise și nici nu a cerut cuiva să nu le facă publice.
La doar două săptămâni de la apariția imaginilor cutremurătoare, ținute ascunse timp de patru ani, Cristian Radu a fost înaintat în grad alături de toată conducerea IGCU, de către Klaus Iohannis.
Acesta a fost avansat, în noiembrie 2019, de la gradul de colonel la cel de general de brigadă. Iar acum va primi o pensie uriașă la doar 49 de ani…

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private