miercuri, februarie 8, 2023

Programul Junior Centenar: Ce sumă importantă de bani pot primi copiii tăi dacă depui câte 100 de lei pe lună. Iată câți bani pot primi copiii tăi la 18 ani!

Programul Junior Centenar ajuă orice părinte care își dorește să contribuie la bunăstarea și viitorul propriilor copii. Cu acest program, la majorat, tinerii vor beneficia de o importantă sumă de bani.

Guvernul a lansat un program în 2019 pentru a sprijini, astfel, familiile cu copii. Astfel, fiecare copil român are un cont individual de economii ”Junior Centenar” deschis la Trezorerie. Până în prezent, doar 2% din ele sunt utilizate.

Te-ar mai interesa: Un medic din Cuba dezvăluie rețeta naturală pentru...

Ce trebuie să facă părinții

Părinții au ocazia să economisească sume consistente de bani pentru cei mici. Ei trebuie să depună anual 1.200 de lei în conturile copiilor, iar statul vine cu 600 de lei în plus.

Mai mult, la sold (exceptând prima) statul mai oferă o dobândă de 3%, notează România TV.net.

Când un copil ajunge la vârsta majoratului, titularul contului, reprezentantul legal sau succesorul legal al minorului poate să reatragă suma totală din cont.

Suma obținută de un copil ajuns la vârsta majoratului e uriașă. În condițiile în care părinții depun 1.200 de lei pe an, adică 100 de lei pe lună, la vârsta de 18 ani copilul poate beneficia de 32,448 de lei, cu peste 10.000 de lei peste suma depusă.

Te-ar mai interesa: ALERTĂ ALIMENTARĂ! Chipsuri contaminate cu o subst...

Câți bani pot obține copiii

În funcție de posibilitățile fiecăruia, această sumă poate fi crescută. Părinții pot depune 1.800 de lei pe an, adică 150 de lei pe lună.

Astfel, la 18 ani copilul va avea peste 65.000 de lei, adică cu 28.000 de lei mai mulți bani.

Banii se pot scoate înainte de vârsta de 18 ani, dacă…

Situațiile în care titlularul contului poate retrage suma înainte de împlinirea vârstei de 18 ani:

  • În cazul achitării cheltuielilor de sănătate pentru tratarea titularului contului, în cazul bolilor cu risc de deces al acestuia, respectiv: boli infecțioase, boli rare, afecțiuni oncologice, malformații congenitale, boli hematologice, diabet, accidente domestice și intoxicații;
  • În cazul achitării cheltuielilor pentru suportul serviciilor medico-sociale de care beneficiază titularul contului cu tulburări pervazive de dezvoltare, respectiv în cazul achitării cheltuielilor de recuperare medicală complexă psihoneuromotorie;
  • În cazul decesului titularului contului, mai notează România TV.net.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private