miercuri, noiembrie 30, 2022

A crezut că e constipată, dar a născut un „copil minune” în toaleta spitalului. Pe cine acuză studenta că i-a răpit bucuria sarcinii? „Dacă aș fi știut că sunt însărcinată, aș fi prețuit acele momente”.

Lalene Malik și familia ei au salutat nou-născutul ei surpriză ca pe o „binecuvântare”, dar studenta în vârstă de 23 de ani și-a criticat medicul de familie pentru că a ratat șansele de a trăi bucuria că va deveni mamă.

Te-ar mai interesa: Studiu. Interacțiunea cu câinii crește activitatea...

Lalene Malik, 23, with her two-week-old baby Mohammed Ibrahim at Northwick Park Hospital in Harrow. Ms Malik went to A&E with stomach cramps on March 26 and gave birth to her baby in the toilets, having not known she was pregant and with no outward physical signs of pregnancy. Picture date: Wednesday April 13, 2022.

A crezut că e constipată, dar a născut un „copil minune” în toaleta spitalului.

Studenta  care nu știa că este însărcinată și și-a născut copilul „miracol” într-o toaletă de spital, în ciuda faptului că a avut două teste de sarcină negative cu o lună înainte. În ziua de 26 martie, tânăra, care locuiește în vestul Londrei, a suferit o durere de stomac chinuitoare, iar familia ei a dus-o de urgență la Urgențe pentru a vedea ce nu era în regulă.

Femeia credea că este constipată, dar mama ei Sumra a simțit că ceva nu este în regulă.

În baia de la Spitalul Northwick Park din Harrow, nord-vestul Londrei, Lalene Malik era pe cale să tragă apa, când a văzut brațul mic al bebelușului Mohammed Ibrahim în vasul toaletei. Femeia a avut un șoc.

Te-ar mai interesa: Când știi că durerea în gât este gravă? 4 semne de...

„M-am panicat. Mintea mea era goală. Am fost pusă într-o altă cameră pentru că, evident, plângeam și mama plângea”, a spus tânăra, potrivit news.sky.com. „A fost un șoc complet și o traumă pentru amândoi și am simțit că viața mea este în pericol”.

Lalene Malik crede că fiul ei ar fi fost în pericol timp de până la șapte minute înainte de a fi salvat de medici. Medicii care au preluat copilul au spus că „arăta fără viață” și nu respira, dar, din fericire, eforturile de resuscitare au avut succes.

Te-ar mai interesa: Medic urolog renumit: Majoritatea bărbaților igno...

Two-week-old baby Mohammed Ibrahim sleeps in his mothers arms at Northwick Park Hospital in Harrow. Lalene Malik, 23, went to A&E with stomach cramps on March 26 and gave birth to her baby in the toilets, having not known she was pregant and with no outward physical signs of pregnancy. Picture date: Wednesday April 13, 2022.

„Dacă aș fi știut că sunt însărcinată, aș fi prețuit acele momente”

 

Dr. Ewa Grocholski, care a ajutat la salvarea vieții bebelușului, făcându-i compresii toracice, a spus că a fost cea mai uimitoare experiență din cariera eimedicală.

„Nu am văzut niciodată un copil să se nască în astfel de circumstanțe. Am văzut tinere precum Lalene care au ajuns la Urgențe făr să știe că sunt însărcinate și să dea naștere chiar în departamentul Urgențe, dar s-a întâmplat întotdeauna într-un loc mai sigur”.

Te-ar mai interesa: Nu te teme de grăsimile alimentare: vaginul tău de...

Dr. Grocholski a lăudat-o pe Malik ca pe o „eroină” și a spus că este „incredibil” că a trecut prin travaliu, deși nu avea cunoștințe anterioare despre sarcină.

„Dacă aș fi știut că sunt însărcinată, aș fi prețuit acele momente”, a spus tânăra. 

Lalene Malik, care a spus că a avut două teste de sarcină negative în februarie, și-a descris fiul drept un bebeluș „miracol” și i-a lăudat pe doctorii și asistentele de la spital pentru eforturile lor de a-l menține sănătos.

Te-ar mai interesa: Peste 70.000 de ore de consiliere psihologică pent...

Pe cine acuză studenta că i-a răpit bucuria sarcinii?

 

Cu toate acestea, ea și-a acuzat medicul de familie, de la Spitalul Elm Trees din Greenford, că nu a efectuat în mod corespunzător testele care ar fi putut dezvălui că este însărcinată.

„Dacă aș fi știut că sunt însărcinată, aș fi prețuit acele momente mergând la cumpărături, pregătind lucruri pentru copil”, a spus ea.

Soțul ei se afla în străinătate în acel moment și în „complet șoc” când a aflat de naștere.

Tânăra a mers la medicul de familie de mai multe ori după ce a experimentat simptome, inclusiv creștere în greutate și dificultăți de respirație. Aceasta a dezvăluit că i s-a făcut un test de sânge, în martie, dar ulterior i s-a spus că a fost greșit și că rezultatele nu sunt fost disponibile.

„Am sunat înapoi trei zile mai târziu și mi-au spus „oh, nu putem detecta nimic pentru că cel care a făcut testul de sânge nu l-a scuturat corespunzător, așa că revino trei până la șase luni mai târziu”.

Două săptămâni mai târziu, s-a născut fiul ei. Reprezentanții Spitalului Elm Trees a spus că experiența doamnei Malik scade sub standardele așteptate de îngrijire și că problema va fi investigată. 

„Ne pare foarte rău să aflăm despre experiența doamnei Malik, aceasta scade sub standardele de îngrijire pe care le așteptăm de la serviciile noastre. Vă asigurăm că această problemă va fi investigată pe deplin”, se arată într-un comunicat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private