vineri, februarie 3, 2023

A doua cea mai vârstnică persoană din lume s-a vindecat de Covid. Care este secretul vindecării la 117 ani?

Lucile Randon, care a luat numele Sora Andre în 1944, este cea mai vârstnică persoană din Europa care s-a vindecat de coronavirus. Călugărița franceză trăiește într-un azil din Toulon, în sudul Franței și mâine urmează să împlinească 117 (o sută șaptesprezece!!!!) ani.

Te-ar mai interesa: Horoscop 3 februarie. Astrolog: Urmează o zi plină...

Potrivit BBC, sora Andre a fost testată pozitiv pe 16 ianuarie, deși nu dezvoltase vreun simptom în prealabil. De altfel, aceasta a declarat presei că nici măcar nu a realizat că ar fi suferit de vreo boală.

Călugărița a fost izolată de ceilalţi rezidenţi ai azilului din sudul Franţei, pe tot parcusul celor 14 zile de carantină. Acum, însă, este considerată acum complet vindecată. Sora Andre, nu mai vede şi se deplasează cu un scaun rulant.  îşi va sărbători ziua de naştere cu un mic grup de rezidenţi ai azilului.

Imagini pentru Lucile Randon

A doua cea mai vârstnică persoană din lume s-a vindecat de Covid

David Tavella, purtător de cuvânt al azilului Sainte Catherine Labouré, a declarat presei că sora Andre a fost „foarte norocosă”. Care este, de fapt, secretul longevității călugăriței franceze?

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă: Leșin, amețeală, confuzie, sau ve...

„Nu m-a întrebat legat de sănătatea ei, ci despre obiceiurile ei. De exemplu, voia să ştie dacă mesele sau programul de somn se vor schimba. Nu a arătat vreo teamă legat de boală. Pe de altă parte, a fost foarte îngrijorată pentru ceilalţi rezidenţi”, a declarat Tavella.

Sora Andre este născută pe 11 februarie 1904. Astfel, ea este a doua cea mai vârstnică persoană în viaţă din lume, potrivit listei Gerontology Research Group (GRG).

Te-ar mai interesa: Ai dureri articulare? Remediu minune care combate ...

Întrebată de BFM dacă s-a temut de Covid-19, ea a spus: „Nu, nu mi-a fost frică, pentru că nu îmi era frică să mor. Mă bucur să fiu cu voi, dar mi-aş dori să fiu în altă parte – alături de fratele meu, de bunicul meu şi bunica mea”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private