joi, decembrie 2, 2021

Rata de infectare sub 3 la mie, în București. Asta ar putea însemna că, de luni măsurile se relaxează și ar putea fi redeschise cinematografele, teatrele, restaurantele și cafenele, la 30 % din capacitate.

Te-ar mai interesa: Vaccinare obligatorie din februarie? O altă țară e...

Conform datelor publicate de DSP București, rata de infectare în Capitală a ajuns sâmbătă, la ora 10.00, la 2,86. Este a doua zi de scădere, după ce vineri incidența a coborât prima dată sub 3 în București, ajungând la 2.98 la mia de locuitori.

Prefectul capitalei, Alin Stoica, declara vineri că vor fi așteptate 48 de ore pentru a dispune măsurile de relaxare. Astfel, duminică ar trebui să aibă loc ședința Comitetului pentru Situații de Urgență al Municipiului București în care se va decide reluarea activității restaurantelor și a sălilor de spectacole.

Potrivit legislaţiei, la scăderea

Te-ar mai interesa: Mesajul emoționant al Patriarhului Daniel de Ziua ...

incidenţei COVID-19 sub 3 la mia de locuitori, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/ sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6:00 – 22:00, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi este interzisă la depăşirea incidenţei de 3/1.000 de locuitori.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să știe persoanele vaccinate cu Pfizer ...

Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/ sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi este interzisă la depăşirea incidenţei de 3/1.000 de locuitori.

Comitetul municipal pentru Situaţii de Urgenţă București a decis, luni, în contextul în care incidenţa COVID-19 a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori, că circulația persoanelor este permisă în Capitală până

Te-ar mai interesa: Remediu de excepție pentru inimă! Planta minune ca...

la ora 22:00, magazinele pot funcţiona şi vineri, sâmbătă şi duminică până la ora 21:00, iar sălile de sport/fitness se pot redeschide.

Te-ar mai interesa: Alertă! O țară europeană suspendă folosirea acestu...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri