sâmbătă, decembrie 4, 2021

Lisa Canale, o femeie de 50 de ani se luptă cu cancerul de sân de 15 ani şi chiar dacă este nevoită să trăiască cu boala, spune că se simte foarte bine.

Lisa spune că acest lucru se datorează în principal, unui nou medicament denumit Kadcyla care a fost aprobat în februarie de către U.S. Food and Drug Administration.

Kadcyla este un tratament inovator care ţineşte celulele canceroase fără să le afecteze pe cele sănătoase.

Te-ar mai interesa: Alimente bune pentru circulație. Ajută la prevenir...

Potrivit medicului Marc Citron, Kadcyla este mai eficient decât alte medicamente deoarece poate întârzia progresia cancerului cu până la 6 luni. În plus, are mai puţine efecte adverse spre deosebire de alte tratamente.

Deocamdată medicamentul a fost aprobat pentru pacienţii care au cancer metastatic avansat HER-2 pozitiv şi pentru cei care au fost trataţi cu Herceptin şi cu chimioterapie.

Medicii speră, însă că medicamentul va fi folosit pe scară largă în viitor pentru tratarea cancerului mamar.

,,Medicamentul este acum testat pentru a fi folosit şi în tratarea cancerului în faze incipiente înainte şi după operaţie. De obicei, pastilele care se dovedesc a fi eficiente în faze avansate ale bolii, în stadiile incipiente au o eficienţă mai mare”, spune medicul Marc Citron.

Te-ar mai interesa: Fostul ministru, Nicolae Bănicioiu, trimis în jude...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri