sâmbătă, iunie 25, 2022

A fost descoperit virusul care ucide cancerul. Oamenii de știință au încercat să găsească leacull împotriva tumorilor canceroase din organismul uman. Ei  bine, au reușit, iar acum se fac primele teste. Experiment revoluționar.

A fost descoperit virusul care ucide cancerul. Experiment revoluționar

Un virus experimental care ucide cancerul a fost administrat pentru prima dată unui pacient uman. Specialiștii au dorit să găsească leacul împotriva tumorilor canceroase din organismul oamenilor.

Te-ar mai interesa: Alzheimer: Cum să ai grijă de cineva care suferă d...

Virus conceput pentru a ucide cancerul

”Medicamentul”, denumit de experți CF33-hNIS (alias Vaxinia), este un virus oncolitic, un virus modificat genetic conceput pentru a infecta și ucide cancerul.

În cazul CF33-hNIS, virusul pox modificat funcționează prin intrarea în celule și prin duplicarea sa. Celula infectată explodează, eliberând mii de noi particule de virus care acționează ca antigeni. Serul permite sistemului imunitar să atace celulele canceroase.

Virusul poate distruge celulele canceroase

Oamenii de știință au mai făcut experimente și pe modele animale, iar acestea au arătat că virusul poate distruge celulele canceroase. Cu toate astea, la momentul respectiv, oamenii nu beneficiau de tratament.

Te-ar mai interesa: Povestea femeii care s-a căsătorit cu o păpușă de ...

A fost descoperit virusul care ucide cancerul. Experiment revoluționar

Co-dezvoltatorii medicamentului – centrul de îngrijire și cercetare a cancerului City of Hope din Los Angeles și compania de biotehnologie Imugene din Australia au anunțat că primul studiu clinic pe pacienți umani este în curs de desfășurare.

„Cercetările noastre anterioare au demonstrat că virușii oncolitici pot stimula sistemul imunitar să răspundă și să ucidă cancerul, precum și să stimuleze sistemul imunitar pentru a fi mai receptiv la alte imunoterapii”, spune Daneng Li, oncolog și cercetător principal la City of Hope.

Te-ar mai interesa: Cel mai prost aliment pentru inimă! E bun și gusto...

„Credem că CF33-hNIS are potențialul de a îmbunătăți rezultatele pentru pacienții noștri”.

Specialiștii trebuie să demonstreze că CF33-hNIS este sigur pentru oameni, prima fază a studiului concentrându-se pe siguranța și tolerabilitatea medicamentului.

Tratament experimental prin injectare directă

La experiment vor fi 100 de participanți cu tumori solide metastatice sau avansate. Ei vor beneficia de doze mici de tratament experimental prin injectare directă sau intravenos.

Te-ar mai interesa: Dormi cu luminile aprinse? Te poate face diabetic ...

În cazul în care primele rezultate sunt de succes și CF33-hNIS este considerat sigur și bine tolerat, teste suplimentare se vor axa pe modul în care medicamentul lucrează cu pembrolizumab, un tratament cu anticorpi existent, deja utilizat în imunoterapia împotriva cancerului.

„Antrenament” pentru viitoare posibile tumori

Versiunea virusului care face acum obiectul unui test clinic produce simporatorul uman de iodură de sodiu (hNIS), o proteină care permite cercetătorilor să vizualizeze și să monitorizeze replicarea virală. Specialiștii încearcă să afle și cum este gestionat medicamentul de către pacienți, dar și cum fac față tratamentului.

Te-ar mai interesa: Spanacul, un „super aliment”. Nutriționist român: ...

„În cazul în care medicamentul se dovedește a fi sigur și bine tolerat, am putea avea în față un nou instrument puternic pentru combaterea tumorilor, descris ca un „schimbător de joc datorită puterii sale și capacității sale de a recruta și activa celulele imunitare”, potrivit oncologului chirurg Susanne Warner, care a condus anterior o echipă care a studiat efectele CF33 asupra tumorilor la șoareci.

„Virusul nostru oncolitice antrenează sistemul imunitar pentru a ținti o celulă canceroasă specifică”, a declarat ea în 2020.

„Ceea ce înseamnă că, dacă o celulă canceroasă similară va încerca vreodată să crească din nou, sistemul imunitar va fi pregătit și va aștepta să o oprească”, potrivit sciencealert.com.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private