marți, octombrie 27, 2020

Greaţa, vărsăturile şi durerile de cap apărute în urma excesului de alcool dispar odată ce înaintăm în vârstă, susţin cercetătorii.

În cadrul unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Southern Denmark au fost chestionate  52.000 de persoane cu vârste între 18 şi 24 de ani, în legătură cu frecvenţa cu care care se confruntă cu senzaţia de mahmureală.

Citește și:

Rezulatele au scos la iveală că bărbaţii tinerii  într 18 şi 29 de ani sunt de 11 ori mai predispuşi să se confrunte cu mahmureala, în comparaţie cu cei de 60 de ani. Iar femeile tinere sunt de 8 ori mai predispuse să se simtă rău în urma unei beţii decât cele mai în vârstă.

Studiul a fost publicat în jurnalul Alcoholism: Clinical & Experimental Research.

Doar 1, 5% dintre bărbaţii şi 3% dintre femeile de 60 de ani sau mai în vârstă au spus că au avut simptome de mahmureală precum greaţă, vărsături sau dureri de cap. În cazul tinerilor, 10% dintre bărbaţi şi 21% dintre femei au raportat aceste simptome.

Citește și:

Cantitatea de băutură consumată atât de tineri cât şi vârstnici a fost aceeaşi şi pentru femei şi pentru bărbaţi.

Cercetătorul Janne S. Toslstrup a declarat că există mai multe moduri prin care poate fi explicată legătura dintre vârstă şi mahmureală.

,,Prima explicaţie ar fi că tinerii au obiceiul să consume mai multă băutură decât cei mai în vârstă”, sugerează  Toslstrup.

Citește și:

O altă explicaţie propusă de Janne e că persoanele mai în vârstă ştiu cum să trateze simptomele mahmurelii.

 

 

Parteneri--