Sari la conținut

A fost inventat SENZORUL care monitorizează GLUCOZA, sarea și alcoolul din organism. Trebuie plasat într-un loc foarte intim

Monitorizarea în timp real a ceea ce se întâmplă în interiorul organismului poate avea o valoare uriaşă pentru sănătatea umană. Acest lucru s-ar putea schimba mulţumită unui nou senzor care poate monitoriza nivelul de glucoză, sare sau alcool.

Inginerii din UniversitateaTuffs au dezvoltat un senzor de aproximativ 2×2 milimetri ce poate fi amplasat pe dinte. Acesta este compus dintr-un strat central ce absoarbe nutrienții şi alte chimicale pentru a le detecta şi straturile exterioare compuse ce conţin două inele din aur. De asemenea, acţionează precum o antenă ce colectează şi transmite informaţii prin intermediul undelor dintr-un spectru de radiofrecvenţă.

Senzorul îşi schimbă culoarea în funcţie de alimentele consumate dacă este ingerată sare sau etanol, proprietăţile electrice ale dispozitivului se schimbă, fapt ce provoacă transmiterea unui spectru diferit de unde cu radiofrecvenţă ce au o intensitate diferită. Astfel, conform descopera.ro, nutrienţii şi alţi analiţi sunt detectaţi şi măsuraţi.

”În teorie putem modifica stratul central pentru a identifica alte tipuri de chimicale, suntem limitaţi doar de creativitate,” a declarat Florenzo Omenetto din cadrul Universităţii Tuffs.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.