marți, noiembrie 30, 2021

A fost sau n-a fost Covid? Un tânăr a stat 12 ore cu cadavrul mamei sale în casă, în așteparea unui medic care să constate decesul.

Un caz de o gravitate ieșită din comun a avut loc în municipiul Vaslui.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, recomandări pentru Postul Crăciunul...

O familie a fost nevoită să aștepte mai bine de 12 ore sosirea unui medic care să constate decesul. Rudelor le-a fost interzis să intre în camera sigilată de poliție, în care zăcea cadavrul unei femei. Bănuiala autorităților era că aceasta murise de Covid-19.

Potrivit Antena 3, dr. Dan Ungureanu, SAJ Vaslui a declarat că au fost solicitați pentru o pacientă de 51 de ani cu simptome nespectifice, pe au gasit-o în stop cardio-respirator. Au fost făcute manevre de resuscitare și a fost declarat decesul. Medicul a anunțat politia pentru a finaliza investigația. SAJ nu eliberează certificatul

Te-ar mai interesa: Sfântul Andrei, tradiții, obiceiuri și supersitiți...

de deces.

A fost sau n-a fost Covid? „Noi nu știm ce pastile a luat mama, doar i s-a spus că trebuie luate”

„Mama a aflat la începutul săptămânii că are COVID-19. A fost o zi la spital apoi s-a întors acasă, cu un tratament pe care trebuia să îl urmeze. Și ea, și o vecină de-a noastră au suferit atacuri de panică atunci când au aflat că testele au ieșit pozitive.

Vecinei noastre i-au făcut trei teste până să o confirme cu COVID-19. Primul a ieșit negativ, al doilea neconcludent, abia al treilea a ieșit pozitiv. S-au întors acasă cu câte o sacoșă de medicamente. Multe dintre acele medicamente

Te-ar mai interesa: Președintele Biden: Vaccinarea întregii lumi, nece...

erau puse în niște flacoane pe care nu scria nimic. Noi nu știm ce pastile a luat mama, doar i s-a spus că trebuie luate.

Sâmbătă noaptea, mama a decedat. Am sunat la 112, a venit un polițist care a sigilat camera cu mama înăuntru pentru că se bănuiește că a murit de COVID-19. De 12 ore noi stăm cu mama moartă în casă, fără a putea intra la ea, să o vedem. Ni s-a spus că trebuie să așteptăm un medic de la Iași, ca el să decidă cauza morții.

E incredibil ce ni se întâmplă. Ne-au spus că dacă vom intra în cameră la ea, va trebui să stăm 14 zile în izolare. Acum plângem pe lângă pereții casei, fără a o putea

Te-ar mai interesa: 39 de români vor ajunge în România mâine, din Afri...

vedea pe mama. Ea zace într-o cameră sigilată, iar noi așteptăm medicul, care nu știm când va veni”, a declarat fiul femeii, potrivit vremeanoua.ro.

Rudele femeii moarte, trimise la cabinetul medicului de familie, pentru certificatul de deces

Cu toate că un polițist s-a declarat la fața locului, în loc ca decesul să fie constatat la fața locului, rudele îndurerate ale femeii au fost nevoite să se deplaseze la cabinetul medicului de familie pentru a ridica certificatul de deces.

„Polițistul ne-a spus că nu va mai veni niciun medic de la Iași, pentru că a sunat el medicul de familie, care va ajunge

Te-ar mai interesa: Alimente cu efect antiviral. Nutriționist: Ajută l...

în jurul orei 10 în oraș. Ni s-a comunicat să ne ducem noi la cabinet la el, pentru a ridica certificatul de deces. Am solicitat să se facă autopsie, pentru a afla dacă mama a murit de COVID-19 sau din alte cauze, dar nu se poate.

Polițistul ne-a zis că trebuie să facem o solicitare scrisă către spitalul din Bârlad, pentru că acolo e centru COVID-19. Așadar, decesul mamei va fi constat de medicul de familie, din cabinetul lui. Încă o persoană decedată de COVID-19 bifată de autoritățile sanitare, despre care nimeni nu are certitudinea că a fost răpusă de acest virus.

Stăm cu mama moartă într-o cameră sigilată pentru că timp de 12 ore nu s-a găsit un medic care să completeze un certificat de deces. Iar atunci când în sfârșit s-a găsit, nici măcar nu vine la fața locului, ci tot noi suntem trimiși la cabinet. Dacă asta nu e bătaie de joc, nu știu ce mai e”, a mai declarat fiul femeii decedate.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri