marți, octombrie 19, 2021

A fost sau n-a fost Covid? Un tânăr a stat 12 ore cu cadavrul mamei sale în casă, în așteparea unui medic care să constate decesul.

Un caz de o gravitate ieșită din comun a avut loc în municipiul Vaslui.

O familie a fost nevoită să aștepte mai bine de 12 ore sosirea unui medic care să constate decesul. Rudelor le-a fost interzis să intre în camera sigilată de poliție, în care zăcea cadavrul unei femei. Bănuiala autorităților era că aceasta murise de Covid-19.

Potrivit Antena 3, dr. Dan Ungureanu, SAJ Vaslui a declarat că au fost solicitați pentru o pacientă de 51 de ani cu simptome nespectifice, pe au gasit-o în stop cardio-respirator. Au fost făcute manevre de resuscitare și a fost declarat decesul. Medicul a anunțat politia pentru a finaliza investigația. SAJ nu eliberează certificatul

de deces.

A fost sau n-a fost Covid? „Noi nu știm ce pastile a luat mama, doar i s-a spus că trebuie luate”

„Mama a aflat la începutul săptămânii că are COVID-19. A fost o zi la spital apoi s-a întors acasă, cu un tratament pe care trebuia să îl urmeze. Și ea, și o vecină de-a noastră au suferit atacuri de panică atunci când au aflat că testele au ieșit pozitive.

Vecinei noastre i-au făcut trei teste până să o confirme cu COVID-19. Primul a ieșit negativ, al doilea neconcludent, abia al treilea a ieșit pozitiv. S-au întors acasă cu câte o sacoșă de medicamente. Multe dintre acele medicamente

erau puse în niște flacoane pe care nu scria nimic. Noi nu știm ce pastile a luat mama, doar i s-a spus că trebuie luate.

Sâmbătă noaptea, mama a decedat. Am sunat la 112, a venit un polițist care a sigilat camera cu mama înăuntru pentru că se bănuiește că a murit de COVID-19. De 12 ore noi stăm cu mama moartă în casă, fără a putea intra la ea, să o vedem. Ni s-a spus că trebuie să așteptăm un medic de la Iași, ca el să decidă cauza morții.

E incredibil ce ni se întâmplă. Ne-au spus că dacă vom intra în cameră la ea, va trebui să stăm 14 zile în izolare. Acum plângem pe lângă pereții casei, fără a o putea

vedea pe mama. Ea zace într-o cameră sigilată, iar noi așteptăm medicul, care nu știm când va veni”, a declarat fiul femeii, potrivit vremeanoua.ro.

Rudele femeii moarte, trimise la cabinetul medicului de familie, pentru certificatul de deces

Cu toate că un polițist s-a declarat la fața locului, în loc ca decesul să fie constatat la fața locului, rudele îndurerate ale femeii au fost nevoite să se deplaseze la cabinetul medicului de familie pentru a ridica certificatul de deces.

„Polițistul ne-a spus că nu va mai veni niciun medic de la Iași, pentru că a sunat el medicul de familie, care va ajunge

în jurul orei 10 în oraș. Ni s-a comunicat să ne ducem noi la cabinet la el, pentru a ridica certificatul de deces. Am solicitat să se facă autopsie, pentru a afla dacă mama a murit de COVID-19 sau din alte cauze, dar nu se poate.

Polițistul ne-a zis că trebuie să facem o solicitare scrisă către spitalul din Bârlad, pentru că acolo e centru COVID-19. Așadar, decesul mamei va fi constat de medicul de familie, din cabinetul lui. Încă o persoană decedată de COVID-19 bifată de autoritățile sanitare, despre care nimeni nu are certitudinea că a fost răpusă de acest virus.

Stăm cu mama moartă într-o cameră sigilată pentru că timp de 12 ore nu s-a găsit un medic care să completeze un certificat de deces. Iar atunci când în sfârșit s-a găsit, nici măcar nu vine la fața locului, ci tot noi suntem trimiși la cabinet. Dacă asta nu e bătaie de joc, nu știu ce mai e”, a mai declarat fiul femeii decedate.

 

 

Ultimele stiri