Sari la conținut

A fost tot timpul acuzat de MALPRAXIS, însă puțini știu aceste detalii despre medicul Ciomu: I-a mai dat cel puțin 10 ani de viață!

A fost tot timpul acuzat de MALPRAXIS, însă puțini știu aceste detalii despre medicul Naum Ciomu, cel care s-a stins din viață ieri.

„Deși a fost acuzat de malpraxis, dr. Ciomu rămâne, cel puțin pentru familia mea, medicul care i-a mai dat tatălui meu cel puțin 10 ani de viață!

„Nea Luca, după operația asta eu îți mai prelungesc viața cu încă vreo 10 ani, dacă și Dumnezeu îți mai dă câțiva, poți sa te mai bucuri alături de familie de multe clipe frumoase!”, i-a spus dr. Ciomu tăticului meu după o a doua intervenție chirurgicală la un cancer de prostată.

Dincolo de nenorocirea prin care a trecut, după ce i-a secționat organul genital unui pacient pe masa de operație, medicul Ciomu a salvat mii de vieți și le-a redat sănătatea multor bolnavi care i-au trecut pragul la Spitalul Panduri și nu numai.

A fost un profesionist și un om deosebit

Să-i țină Domnul sufletul în lumină, să-i ierte toate păcatele și sa-l odihnească-n veci!

„Începem săptămână cu o veste tristă. Domnul Doctor Ciomu Naum Niculae a plecat în lumea cea fără de dor. Dumnezeu să-l odihnească în pace!A fost un luptător, un spirit tânăr, un medic cu o experiență și memorie monumentala, un coleg minunat pe care nu-l vom uita. A fost o onoare pentru noi să ne fie coleg și mentor. Condoleanțe familiei și celor apropiați!“, a fost anunțul clinicii unde medicul își reluase activitatea.

Drum lin în lumea de dincolo, domnule doctor Ciomu!”, a scris Elena Mitache, într-o postare pe Facebook.

Exceptând eroarea sa medicală, Naum Ciomu a fost un medic DESĂVÂRȘIT. Zeci de mii de operații făcute cu succes, zeci de mii de ore de studiu, de trudă, pe care le împărtășea cu studenții săi.

– „Medicii de valoare mor sau părăsesc țara! Condoleanțe familiei!”

– „Un medic foarte bun”

– „Un om si un medic deosebit!”

– „Un OM MINUNAT, remarcabil, un suflet nobil, un medic DESĂVÂRȘIT. Astăzi pacienții domnului profesor, medicina românească, inclusiv Facultatea de Medicină au pierdut un înger păzitor”, au fost alte comentarii publicate de pacienții medicului.

„M-au distrus – mi-a zis. Zeci de mii de operații făcute cu succes, zeci de mii de ore de studiu, de trudă…”

„Nu e o poveste să n-o mai fi spus, sau scris, în diverse forme. Ciomu era un chirurg absolut măiastru. Și era un chirurg absolut măiastru pentru că era un anatomist împătimit, ale cărui colocvii erau urmărite avid de seriile lui de studenți.

Felul în care pregătea cadavrele prin disecție era recunoscut de toată facultatea, ca și sintezele, schemele și modul lui particular de-a face secretele corpului uman cunoscute.

Totul era clar, evident, și – în mod particular – examenele practice la seria lui se dădeau cu jaloane pe corpul uman de examinat.

Am lucrat cu el, în perioada mea la catedra de Anatomie. Și, deși așa erau vremurile iar corpul didactic era de urât, de temut și de frisonat (o cultură academică recesivă din vremuri de demult), între noi n-a fost vreodată nicio animozitate.

Mai mult, când am re-vizitat UMF-ul, după plecarea mea din țară, și ne-am întâlnit pe culoar, Ciomu al studenției mele, trecut deja prin tragedia lui personală, m-a luat în brațe și m-a invitat, timid, la el în cabinet. Distrus, absolut distrus. M-au distrus – mi-a zis.

Zeci de mii de operații făcute cu succes, zeci de mii de ore de studiu, de trudă. Și toate săvârșite după ce natura i-a jucat festa ultimă, și în ziua respectivă, în operația respectivă, a făcut accident vascular cerebral. Știm, astăzi, toate acele lucruri”, a scris și medicul psihiatru Gabriel Diaconu.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: