luni, mai 16, 2022

Doliu în sistemul medical din România! S-a stins din viață Ciomu Naum Niculae, medicul acuzat pentru cel mai cunoscut caz de malpraxis din România.

Ciomu Naum Niculae, medicul care a secționat penisul unui bărbat din greșeală, a murit. Anunțul trist a fost făcut de reprezentații clinicii la care medicul începuse să lucreze din nou.

”Începem săptămână cu o veste tristă domnul Doctor Ciomu Naum Niculae a plecat în lumea cea fără de dor. Dumnezeu să-l odihnească în pace! A fost un luptător, un spirit tânăr, un medic cu o experiență și memorie monumentala, un coleg minunat pe care nu-l vom uita. A fost o onoare pentru noi să ne fie coleg și mentor. Condoleanțe familiei și celor apropiați!” a fost anunțul clinicii.

Te-ar mai interesa: Previziuni RUNE 16-22 Mai. Voropchievici: Zodia la...

Dr. Ciomu a secționat din greșeală, în iulie 2004, penisul unui bărbat de 34 de ani. Victima a primit despăgubiri record și și-a refăcut viața.

Chirurgul Naum Ciomu ajunsese, din nou, să ofere consultații, scrie fanatik.ro.

Intrat într-o operație de extirpare a unui testicul, Ion J. (34 de ani în 2004) s-a trezit cu penisul secționat din greșeală de doctorul Naum Ciomu, renumit chirurg urolog. Manevra eronată, realizată la spitalul Theodor Burgele din Capitală, a șocat cadrele medicale specializate, devenind luni la rând subiectul numărul 1 al publicului larg.

În consecință, pe 31 iulie 2004, doctorului Naum Ciomu i-a fost retras dreptul de liberă practică, șapte luni mai târziu experții de la Institutul de Medicină Legală ”Mina Minovici” concluzionând că Naum Ciomu avea discernământ în momentul operației.

Te-ar mai interesa: Băutură eficientă pentru creșterea imunității. Lid...

Naum Ciomu a susținut că a suferit un atac cerebral în timpul operației

În apărarea lui, chirurgul a susținut că eșecul operației a survenit ca urmare a faptului că a suferit în acele momente un atac cerebral. Ciomu a declarat că are acte care să dovedească acest lucru, intenționând, la acea vreme, să-și caute dreptatea chiar la CEDO.

Ciomu s-a confesat atunci presei, căutând scuzele de rigoare. ”Am făcut mişcări aberante, ilogice, iar cel cu care am intrat în operaţie era un papagal, un rezident care nici nu citise operaţia. Mi-am revenit repede şi tot eu m-am ocupat de pacient, deşi acolo eram doi bolnavi”, declara medicul.

Te-ar mai interesa: Alimentul care poate fi mâncat după expirare. „Est...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private