Sari la conținut

A început procesul cu Pfizer. Compania cere despăgubiri uriașe pentru pierderile suferite

Proces cu Pfizer
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Proces cu Pfizer

A început procesul cu Pfizer. Compania farmaceutică Pfizer a dat în judecată statul Român pentru neplata unor sume de bani pentru medicamentele furnizate către sistemul de sănătate al țării. Procesul a început în urma unei dispute legate de o datorie de peste 4 milioane de euro pe care România o are față de Pfizer.

Pfizer
Sursă foto: Doctorul Zilei

România  nu a respectat termenii contractului cu Pfizer

România a fost acuzată că nu a respectat termenii contractului încheiat cu Pfizer și că nu a plătit suma datorată pentru medicamentele furnizate. Compania farmaceutică susține că această situație a cauzat pierderi financiare semnificative și a pornit procesul în instanță pentru a recupera banii cuveniți.

Așadar, compania farmaceutică acuză statul român că a comandat 28 de milioane de doze de ser anticovid pe care ulterior a refuzat să le plătească, potrivit stirileprotv.ro.

Procesul intentat de compania Pfizer României

Procesul se desfășoară la tribunalul din Bruxelles, iar statul român este reprezentat de două firme de avocatură: una de la noi din țară, cealaltă din Belgia.

Statul român va cere o amânare pentru a putea pregăti apărarea.

Compania cere cere daune de 564 de milioane de euro

Compania Pfizer cere daune de 564 de milioane de euro, motivând că am comandat 28 de milioane de doze de ser anticovid pe care, ulterior, nu le-am mai plătit.

Acțiunea legală demarată împotriva României nu e singura de acest gen. Pfizer a mai dat în judecată Polonia și Ungaria pentru același motiv.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat ultimele demersuri făcute de România în litigiul cu compania Pfizer.

”Guvernul României a aprobat ca Ministerul Finanţelor să reprezinte statul român în acest litigiu commercial şi în alte litigii. Din câte ştiu, s-a finalizat procedura de alegere de selecţie a companiei care să reprezinte statul român la Bruxelles, în acest proces, aşa că suntem pe drumul cel bun. Important este ca lucrurile astea să se întâmple cât mai rapid, având în vedere că în 20 de februarie este prima înfăţişare”, a spus ministrul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel