Sari la conținut

Marea Britanie: războiul surd care a paralizat sistemul sanitar. Asistentele sunt în grevă, ministrul Sănătății a dat sindicatul în judecată. „Este cea mai neagră zi”

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Războiul surd care a paralizat sistemul sanitar din Marea Britanie. Asistentele sunt în grevă, ministrul Sănătății a dat sindicatul în judecată

În Marea Britanie, ministrul sănătății a dat în judecată unul dintre cele mai mari sindicate care reprezintă asistentele medicale, pentru a anula parțial o grevă prevăzută să aibă loc pe 2 mai.

Și deși ministrul Sănătății a câștigat bătălia juridică, tensiunile rămân. Mai mult de atât, sindicatele amenință că vor protesta până la Crăciun pentru a cere salarii mai mari.

Războiul surd care a paralizat sistemul sanitar din Marea Britanie

Asistentele medicale din Marea Britanie, afiliate la Colegiul Regal al Asistentelor Medicale, ar fi urmat să înceapă o grevă duminică seara, care era plănuită să dureze până marți seara.

Ar fi fost cel mai lung protest din ultimele luni de când asistentele intră în grevă pentru salarii mai mari. Liderii de sindicat inițiază aceste greve în baza unui mandat limitat, care, în acest caz, expiră luni.

Asistentele sunt în grevă, ministrul Sănătății a dat sindicatul în judecată

Ministrul sănătății a dat în judecată sindicatul și a cerut ca protestul lor să fie mult mai limitat în timp, iar instanța i-a dat câștig de cauză.

Ca răspuns, liderul de sindicat, Pat Cullen, a criticat însă dur decizia guvernului de a ajunge în instanță.

„Este cea mai neagră zi din această dispută. Au câștigat bătălia legală astăzi, dar au pierdut asistentele medicale și publicul”, a spus Cullen, potrivit RRA.

Asistentele cer majorări salariale de peste 15%; guvernul a oferit 5%.

Alte sindicate din sănătate care reprezintă alte profesii au acceptat majorarea oferită de guvern – de 5%.

Disputa dintre asistentele medicale și executiv atinge însă cote alarmante, sindicatele susținând că vor cere un nou mandat de proteste, care ar putea dura până la Crăciun.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel