luni, ianuarie 30, 2023

Beneficii uimitoare ale piperului negru pentru piele, păr și sănătate. Acest condiment puternic ar putea fi răspunsul tău la problemele digestive, durerile musculare și multe altele.

Mulți dintre noi presărăm un strop de sare și piper pentru a spori gustul preparatelor noastre. Dar știați că piperul negru vă aduce beneficii în mai multe moduri dacă este consumat ca parte a dietei dumneavoastră?

Te-ar mai interesa: Dr. Mihaela Bilic: Zicala ”gras și sănătos” e cât ...

Boabele de piper negru, cunoscut și sub numele de piper negru, sunt o sursă bogată de mulți nutrienți benefici.

Ce este piperul negru? Cum este bine pentru tine?

Denumit științific Piper nigrum, piperul negru este o viță de vie înflorită care este cultivată pentru fructele sale. Acest fruct este uscat și folosit ca și condiment – și acesta este piperul negru cu care mulți dintre noi suntem familiarizați.

Fructele uscate sunt cunoscute sub numele de boabe de piper. Există trei tipuri de boabe de piper – negru, verde și alb.

Condimentul este originar din India de Sud și din alte părți ale Asiei de Sud și a fost folosit în gătit indian din anul 2000 î.Hr.

Te-ar mai interesa: Ai degete de ”foc”, ești o persoană ambițioasă. Ce...

Beneficii pentru sănătate ale piperului

O uncie din acest condiment are multe de oferit. Este o sursă excelentă de magneziu, vitamina K, fier și fibre . Conține, de asemenea, uleiul esențial piperin, care, atunci când este utilizat în aromoterapie, ajută la ameliorarea durerilor musculare, a problemelor digestive și chiar a artritei inflamatorii.

Piperul negru are, de asemenea, proprietăți antibacteriene, antioxidante, de stimulare a sistemului imunitar și de reducere a febrei. Piperul, conform studiilor, poate ajuta, de asemenea, indivizii să renunțe la fumat și este utilizat în mod activ în tratamentele de renunțare la fumat.

Te-ar mai interesa: Efectul surprinzător pe care îl are acest condimen...

Piperina din piper negru are numeroase proprietăți benefice (antioxidante, antibacteriene etc.) care îți pot îmbunătăți sănătatea în multe feluri. Unele dintre efectele bune ale piperului negru includ prevenirea cancerului și diabetului, îmbunătățirea sănătății digestive și îmbunătățirea sănătății creierului. Antioxidanții puternici din piperul negru promovează, de asemenea, sănătatea pielii și a părului.

Te-ar mai interesa: Vestea tristă a zilei. A murit actrița care a inte...

Îmbunătățește sănătatea digestivă

Piperul negru stimulează sucurile și enzimele digestive, favorizând astfel digestia. Acest lucru este valabil atunci când consumați piper negru, în special în timpul mesei, ceea ce ar putea spori capacitatea corpului de a descompune și de a digera alimentele. Cercetările au arătat că piperul negru are un efect pozitiv și asupra enzimelor pancreatice, beneficiind întregul proces digestiv.

Te-ar mai interesa: Dormi cu șosete în picioare? Ce trebuie să știi de...


Previne cancerul

Studiile au arătat că piperina din piper negru exercită activitate de protecție împotriva numeroaselor forme de cancer . Piperina crește, de asemenea, absorbția altor nutrienți precum seleniul, curcumina, beta-carotenul și vitaminele B în intestine – nutrienți care sunt vitali pentru sănătatea intestinală și prevenirea cancerului.

Un alt studiu canadian atribuie, de asemenea, proprietățile anticanceroase ale piperului negru piperinei. Reduce stresul asupra rectului și ajută la prevenirea cancerului de colon. A arătat proprietăți similare și în cazurile de cancer de prostată. Și nu doar atât, piperina s-a dovedit că sporește eficacitatea docetaxelului, un medicament de chimioterapie utilizat în tratamentul cancerului de prostată.

Scade tensiunea arterială

Este piperina, din nou. Rapoartele au arătat că piperina poate scădea tensiunea arterială la animale și se pot aștepta efecte similare la oameni. Un studiu slovac afirmă că administrarea orală a piperinei poate controla creșterea tensiunii arteriale.

Ingestia de piperina s-a dovedit, de asemenea, eficienta in controlul tensiunii arteriale intr-un alt studiu. Interesant este că piperina îmbunătățește și biodisponibilitatea curcuminei, un alt compus important găsit în turmeric.

Promovează pierderea în greutate

Studiile au descoperit că piperina din piper negru, compusul care te face să strănuți, combate, de asemenea, formarea celulelor adipoase. Acest lucru vă poate împinge puțin mai departe spre obiectivele dvs. de pierdere în greutate. Cercetările arată că piperul negru ar putea oferi o alternativă la tratamentele pentru problemele legate de grăsimi.

Calmeaza raceala si tusea

Piperul negru a fost folosit în acest scop chiar și în medicina antică chineză. Se știe că ardeiul stimulează circulația și fluxul mucos. Iar atunci când o combini cu miere, efectul este sporit, deoarece mierea funcționează ca un antitusic natural.

Combate infectiile

Proprietățile antibacteriene ale piperului negru intră aici în joc. Conform unui studiu sud-african, piperina din piperul negru prezintă efecte larvicide (vizate împotriva insectelor periculoase în stadiul lor de viață larvară) și ajută la prevenirea infecției și a răspândirii bolii.

Are beneficii antioxidante

Piperul negru are efecte antioxidante superbe, care contribuie la sănătatea dumneavoastră în numeroase moduri . Antioxidanții luptă împotriva radicalilor liberi care cauzează boli și întăresc imunitatea. Într-un alt studiu indian, șobolanii cu stres oxidativ indus, atunci când au fost administrați cu piper negru, au arătat o îmbunătățire considerabilă a stării lor.

Un alt test efectuat de Institutul Național de Nutriție din India a constatat că piperul negru a avut cea mai mare concentrație de antioxidanți în toate alimentele pe care le-au analizat. De asemenea, piperul a avut cel mai mare conținut de fenolici. Acest conținut ridicat de antioxidanți permite ardeiului să ofere diverse beneficii pentru sănătate, dintre care unele includ prevenirea afecțiunilor grave precum cancerul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private