Sari la conținut

A murit cel mai bătrân om din lume, la vârsta de 127 ani. „A fost un om extraordinar”

A murit cel mai bătrân om din lume, la vârsta de 127 ani. „A fost un om extraordinar”.

Un bărbat din Eritrea, Africa, a murit la vârsta de 127 de ani. Familia acestuia vrea să-l introducă post-mortem în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai în vârstă persoană care a trăit vreodată.

„Răbdarea, generozitatea și o viață veselă” au fost secretele din spatele său trăind atât de mult timp, a declarat nepotul său Zere Natabay pentru BBC.

Dünyanın en yaşlı insanı Eritreli Natabay Tinsiew öldü! 1

A murit cel mai bătrân om din lume, la vârsta de 127 ani

Luni, domnul Natabay a murit pașnic în sătucul său, Azefa – care are o populație de aproximativ 300 de locuitori și se află într-un defileu înconjurat de munți. Nepotul său a spus că documentele bisericii – inclusiv certificatul de naștere – arătau că s-a născut în 1894 – anul în care a fost botezat – având astefl vârsta de 127 de ani, în momentul morții sale.

Familia domnului Natabay a spus că el este, de fapt, născut în 1884, dar a fost botezat 10 ani mai târziu, când un preot a venit în satul lor.

Pe atunci erau puțini preoți și oamenii îi așteptau să-și viziteze sătenii. Părintele Mentay, un preot catolic care a slujit în sat timp de șapte ani, a confirmat că înregistrările arată că domnul Natabay s-a născut în 1894.

El a spus că era prezent la împlinirea vârstei de 120 de ani, în 2014,când Natabay a fost sărbătorit de întregul sat.

Familia a început demersurile oficiale la Cartea Recordurilor

Zere a declarat pentru BBC Tigrinya că a contactat deja Guinness World Records pentru validarea documentelor oficiale ale nașterii sale și că așteaptă să primească informații despre acestea.

În prezent, cea mai în vârstă persoană care a fost înregistrată de Guiness World Records este franțuzoaica Jeanne Calment, care a murit în 1997, la vârsta de 122 de ani,

Natabay Tinsiew s-a căsătorit în 1934. Soția sa a murit în 2019 la vârsta de 99 de ani. În timpul vieții sale, domnul Natabay a fost păstor și a avut numeroase vite, capre și albine.

A trăit suficient încât să poată vedea cum cresc cinci generații ale familiei sale.

Zere Natabay a mai spus că bunicul său va rămâne în amintirea celoralți ca un „om extraordinar”, care era amabil, grijuliu și muncitor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.