miercuri, ianuarie 19, 2022

A murit cu zile după ce a fost lăsat să aștepte mai mult de 12 ore rezultatul un test, în curtea unui spital. Testul a ieșit negativ

Dramă fără margini pentru o familie din Galați. Un bărbat în vârstă de 46 de ani, tată a unui copil, a avut parte de o moarte nedreaptă, după ce a așteptat mai bine de 12 ore în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi rezultatul unui test PCR.

Te-ar mai interesa: De ce lipsesc testele de salivă din școli? Ioana M...

Adriana Chirilă, soţia bărbatului, este convinsă că soţul ei ar mai fi trăit dacă sistemul medical nu ar fi fost blocat de procedurile birocratice impuse de pandemie. Femeia a reclamat modul în care soţul ei a fost tratat şi ulterior a murit în urma unei răceli.

A murit cu zile după ce a fost lăsat să aștepte rezultatul un test, în curtea unui spital

Un gălățean a venit la spital pentru o problemă de sănătate, a fost plimbat între spitale și a fost lăsat să aştepte pe o bancă din curtea spitalului, în frig, rezultatul unui test PCR, care ulterior s-a dovedit a fi negativ.

Vineri, 29 octombrie, Florin Chirilă (46 de ani) a acuzat dureri de spate şi o uşoară febră. Acesta a sunat la 112 pentru a fi testat, fiind programat peste alte două zile din cauza numărului mare de solicitări.

Te-ar mai interesa: Peste 90% dintre bolile grave de pancreas au acest...

Speriat că ar putea fi infectat, chiar dacă este vaccinat, bărbatul şi-a făcut două teste rapide de la farmacie, ambele fiind negative. Peste noapte, însă, starea de sănătate i s-a agravat, iar sâmbătă dimineaţă a mers la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi.


După mai bine de 12 ore de stat în frig, bărbatul a plecat acasă

În jurul orei 08.00, Florin Chirilă a fost testat pentru COVID-19 şi apoi lăsat să aştepte, în curtea spitalului, pe o bancă. În jurul orei 20.00, după ore în şir de stat în frig, bărbatul a plecat acasă, pe propria răspundere.

Te-ar mai interesa: Un medic, un ambulanțier și un intermediar prinși ...

Peste noapte i s-a făcut rău, iar familia a sunat la numărul unic de urgenţă 112. Între timp, testul PCR ieşise negativ, motiv pentru care a fost internat la spital, pe secţia medicală.

Bărbatul a murit puțin după miezul nopții

Primele investigaţii au arătat o infecţie, însă nu a primit niciun tratament şi a fost transferat la Spitalul TBC. Aici a fost supus unor noi investigaţii, iar medicii au decis că starea sa era prea gravă şi au decis să îl transfere înapoi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi.

Te-ar mai interesa: Alimentul care răspândește cancerul în tot organis...

În stare foarte gravă, bărbatul este internat pe secţia ATI, iar puţin după miezul nopţii a murit.

Îndurerată, soţia bărbatului din Galați a declarat pentru Antena 3 că soţul ei ar mai fi trăit dacă sistemul medical nu ar fi fost blocat de infectările cu COVID-19, iar bărbatul ar fi primit tratament de la început.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private