marți, decembrie 7, 2021

Scandal uriaș la spitalul județean din Târgu Jiu! O tânără a decedat după ce a primit pastilele greșite. Nu a verificat nimeni dacă este alergică, iar acum Spitalul Judeţean din Târgu Jiu riscă să rămână fără bani din cauza unei condamnări pentru malpraxis.

Medicul i-a administrat tinerei alergice antibiotic, iar aceasta a decedat. Acum familia adolescentei a obţinut daune de două milioane de lei şi cere executarea silită a spitalului, potrivit digi24.ro.

Te-ar mai interesa: Ambasador LGTB în Parlamentul European, ședință fo...

Adolescenta, în vârstă de 17 ani, a fost internată în Secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, în urmă cu şapte ani. A primit diagnosticul de amigdalită, i s-au administrat patru doze de antibiotic, după care a intrat în şoc anafilactic şi a murit.

După ani întregi de procese, familia adolescentei a obţinut, prin decizie definitivă a Curţii de apel Craiova, despăgubiri de două milioane de lei. Banii trebuie plătiţi de medicul care a tratat-o pe fată şi de spital, a decis instanţa. Doctorul nu are de unde plăti, aşa că întreaga sumă ar urma să fie acoperită din bugetul spitalului.

Te-ar mai interesa: Emilian Popovici, primele studii despre Omicron. „...

Dacă ar plăti acum despăgubirea de două milioane de lei, spitalul ar rămâne fără bani pentru plata salariilor celor 1.200 de angajaţi, pentru două luni. În plus, destinaţia sumei trebuie prevăzută în buget, iar acest lucru se poate face abia la începutul anului viitor.

Medicul care i-a dat antibiotic fetei a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare şi i s-a interzis să profeseze în această perioadă. Acesta se consideră nevinovat şi spune că va ataca decizia la CEDO. În acelaşi dosar a fost condamnată, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, şi o asistentă care, după moartea adolescentei, ar fi modificat fişa medicală a acesteia.

Te-ar mai interesa: Comunicat oficial Centrul de Control și Prevenire ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri