Sari la conținut

A murit Ivana Trump, fosta soție a lui Donald Trump. A fost mama primilor trei copii ai fostului președinte. „Fără mine, Donald Trump nu ar fi fost ceea ce este”

A murit Ivana Trump, fosta soție a lui Donald Trump. A fost mama primilor trei copii ai fostului președinte. „Fără mine, Donald Trump nu ar fi fost ceea ce este”.

Joi, 14 iulie, a murit, în casa ei din Upper East Side din New York, prima soție a lui Donald Trump, la vârsta de 73 de ani. Ivana Trump era mama primilor trei copii ai fostului președinte: Donald jr., Ivanka și Eric Trump.

Ivana Trump penning memoir about raising her and Donald's children | Page Six

A murit Ivana Trump, fosta soție a lui Donald Trump. A fost mama primilor trei copii ai fostului președinte

Într-o declarație pe platforma sa, Truth Social, Donald Trump o evocă pe Ivana ca fiind o „femeie minunată, frumoasă și uimitoare, care a dus o viață minunată și inspirată. Mândria și bucuria ei au fost cei trei copii ai ei, Donald Jr, Ivanka și Eric. Era atât de mândră de ei, așa cum și noi toți eram atât de mândri de ea”.

Ivana Trump's memoir: Look back at 8 revelations - ABC News

Mama noastră a fost o femeie incredibilă – o forță în afaceri, o sportivă de clasă mondială, o frumusețe radiantă și o mamă și prietenă grijulie”, a declarat familia Trump într-un comunicat.

Citeste si:

„Ivana Trump a fost o supraviețuitoare. A fugit de comunism și a ales această țară. Ea și-a învățat copiii ce înseamnă curajul și tenacitatea, compasiunea și determinarea”, mai spune familia.

„Mama ei, cei trei copii și cei zece nepoți îi vor simți lipsa”, mai spune familia.

Potrivit ABC News, citând un comunicat al departamentului pentru situații de urgență din New York, paramedicii din Manhattan, care au răspuns la un apel pentru stop cardiac, au găsit o femeie în vârstă de 73 de ani în apartamentul din Upper East Side în care locuia Ivana Trump, joi, puțin după ora 12:30. Deocamdată, nu a fost anunțată cauza decesului.

Ivana Trump, care a crescut sub regimul comunist în fosta Cehoslovacie, s-a căsătorit cu Donald Trump în 1977. Cuplul a divorțat în 1992.

Donald Trump's ex-wife Ivana Trump dies aged 73 | Sky News Australia

„Fără mine, Donald Trump nu ar fi fost ceea ce este”

În cartea sa „Raising Trump”, scoasă în același an 2017, Ivana a povestit că i-a învăţat pe copiii săi „valoarea banilor, să nu mintă, să nu înşele, să nu fure, respectul pentru alţii”.

Ivana Marie Trump (născută Zelnickova, la 20 februarie 1949, în Cehia) a fost fotomodel, designer de modă, personalitate media și femeie de afaceri. A deținut poziții manageriale-cheie în cadrul Organizației Trump – vicepreședinte al departamentului de design interior,  director executiv și președinte al rețelei de cazinouri Trump’s Castle și manager al Hotelului Plaza.

„Fără mine, Donald Trump nu ar fi fost ceea ce este”, declara Ivana Trump într-un interviu acordat în octombrie 2017 postului CBS News, la aproape un an după ce fostul ei soț a fost ales președintele Statelor Unite. Când a fost întrebată daca ea sau preşedintele i-au crescut pe cei trei copii ai lor, Ivana Trump a răspuns: „În mod cert, eu”.

După divorț, ea și-a dezvoltat propriile linii vestimentare, de bijuterii și produse de înfrumusețare. A ținut o rubrică de sfaturi în tabloidul Globe intitulată „Ask Ivana”, din 1995 până în 2010, și a publicat mai multe cărți, inclusiv de ficțiune, și o autobiografie.

Născută în Cehoslovacia, tatăl Ivanei a fost inginer electrician, iar mama ei a lucrat ca operator de telefonie. De la vârsta de 4 ani Ivana a început să practice schiul, dovedind un real talent, pe care tatăl ei l-a încurajat, iar Ivana a ajuns în echipa națională de juniori, ceea ce i-a oferit oportunități de a călători dincolo de granițele comuniste din epoca sovietică. A urmat apoi cursurile Universității din Praga, unde în 1972 a obținut diplomă de profesor de educație fizică.

Ivana Trump's most outspoken moments: 'Don't get mad — get everything!'

„Una este un nimeni. Cealaltă este prima-doamnă”

A divorțat cu mare scandal de Donald Trump, în 1992, după ce l-ar fi prins cu amanta. Amanta era nimeni alta decât Marla Maples, cea care avea să devină cea de-a doua soție a lui Donald Trump.

Ivana nu a iertat-o, însă, niciodată pe Marla, chiar dacă aceasta i-a dăruit lui Trump ce-a de-a doua fetiță.

Întrebată într-un interviu din 2017 despre cea de-a doua soţie a lui Trump, Marla Maples, Ivana a refuzat să-i pronunţe numele şi a refuzat să vorbească despre ea, limitându-se la a spune că „nu a realizat nimic în viaţă”.  Maples a fost actriță și a jucat diverse roluri în film, televiziune şi teatru.

Ivana Trump a precizat însă că relaţia sa cu cea de a treia soţie a lui Trump, Melania, este cu totul altceva. „Mă înţeleg bine cu Melania”, a spus Ivana Trump. Întrebată de ce cu Melania are o relaţie bună, dar nu şi cu Maples, ea a răpuns: „Una este un nimeni. Cealaltă este prima-doamnă”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.