marți, iunie 6, 2023

Tina Turner – una dintre marile vocaliste și cele mai carismatice interprete ale rock-ului – a murit la vârsta de 83 de ani.

Într-o declarație, purtătorul ei de cuvânt a spus: „Tina Turner, „Regina rock ‘n’ roll-ului”, a murit în pace astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală, în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveția.

„Odată cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat.”

Te-ar mai interesa: Greșeala pe care credincioșii o fac în BISERICĂ. P...

Turner suferise de o stare de sănătate precară în ultimii ani, fiind diagnosticat cu cancer intestinal în 2016 și fiind supusă unui transplant de rinichi în 2017.

Vedeta de origine americană a fost una dintre marile cântărețe rock, cunoscută pentru prezența sa electrică pe scenă și pentru o serie de hituri, printre care The Best, Proud Mary, Private Dancer și What’s Love Got to Do With It.

Printre primii care i-au adus un omagiu s-au numărat Bryan Adams, Casa Albă și Simply Red.

A devenit celebră în anii 1960, alături de fostul soț Ike Turner, având în repertoriul lor piesa clasică River Deep, Mountain High.

Te-ar mai interesa: Strigătul de disperare al unei românce: „Am cancer...

Abuzurile domestice la care a fost supusă de Ike – și lupta ei îndelungată pentru a se elibera – au fost documentate într-un film hollywoodian din 1993, cu Angela Bassett în rolul principal, care a câștigat trei premii Oscar.

Povestea vieții lui Turner a fost, de asemenea, imortalizată într-un spectacol popular din West End, care încă se mai joacă.

Retete si Vedete

Te-ar mai interesa: Predicție înfricoșătoare. Baba Vanga: Anul în care...

A murit Tina Turner

Popularitatea cântăreței ca artistă solo a scăzut în anii 1970, dar cariera ei a fost relansată când a semnat cu Capitol Records în anii 1980.

Un cover de succes al piesei Let’s Stay Together a lui Al Green a dus la apariția albumului Private Dancer în 1984, care s-a vândut în peste 10 milioane de exemplare și a consacrat-o ca mega-vedetă, scrie Sky.

Piesa care dă titlul albumului Private Dancer, precum și What’s Love Got to Do With It și I Can’t Stand the Rain s-au numărat printre cele șapte single-uri de pe acest disc.

Te-ar mai interesa: De ce apare constipația și care sunt cele mai bune...

Cel mai cunoscut cântec al ei este probabil The Best – cu intro-ul său distinctiv, construcția constantă și refrenul puternic.

Lansat în 1989, parte a albumului Foreign Affair, este de fapt un cover al unui cântec al cântăreței galeze Bonnie Tyler.

Proud Mary este, de asemenea, un clasic consacrat, Turner executând mișcări de dans în ritm alert pe refrenul său „rolling down the river” până la vârsta de 70 de ani, în spectacolele live.

Te-ar mai interesa: Studiu: Atacurile de cord GRAVE au mai mare probab...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private