Sari la conținut

A murit unul din cei mai iubiţi preoţi din România! Și-a pierdut viața la doar 66 de ani, într-un cumplit accident, pe „Drumul Morții”

A murit preotul Atanasie-Tănăsache Costea, de la biserica „Sfântul Ilie” – Grant din Capitală, într-un accident cumplit pe DN2-E85, cunoscut sub numele de „Drumul Morţii”. Avea 66 de ani.

Tragedia a avut loc marți dimineață, pe DN2-E85 pe traseul dintre Buzău și București. Din motive necunoscute, în timp ce se afla la volanul autoturismului personal, preotul a părăsit direcția de mers și aflat pe contrasens a intrat în coliziune cu un camion cisternă.

A murit unul din cei mai iubiţi preoţi din România!

Impactul a fost teribil, autoturismul preotului a fost zdrobit. Și, cu toate că pompierii din cadrul departamentului ISU Ialomița au intervenit prompt, ei nu au mai putut face nimic.

După ce trupul preotului Tănăsache a fost descarcerat, echipele de medicale de prim-ajutor nu au mai putut face nimic și au constatat decesul, potrivit stiripesurse.ro.

Preotul Atanasie-Tănăsache Costea a murit într-un grav accident rutier – Evenimentul Zilei

Cine este părintele Atanasie-Tănăsache Costea

Atanasie-Tănăsache Costea, unul din cei mai iubiţi şi cunoscuţi preoţi din România, s-a născut în urmă cu 66 de ani la Pechea, în județul Galați, iar în 1984 a cunoscut-o pe viitoarea soție, presbitera Elena Costea.

Primii șapte ani i-au petrecut la Parohia Smulți, din județul Galați, împreună cu primii lor patru copii. Cel de al cincilea s-a născut după ce familia s-a mutat la Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din orașul Galați, o parohie săracă din port, la ale cărei slujbe abia dacă participau câțiva enoriași.

În perioada respectivă, Părintele Tănăsache a început să-și dovedească abilitățile de lucru cu tinerii, punând la dispoziția ASCOR Galați biserica și călăuzirea sa. De atunci, biserica modestă din port a fost mereu plină de tineri.

În 1996, familia s-a mutat în Capitală, unde părintele a devenit ghid spiritual pentru studenții Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a Universității din București. El coordona și practica studenților în școlile Capitalei.

În 2007, și-a susținut teza de doctorat, intitulată „Dimensiunea spirituală ortodoxă a pedagogiei creştine”, iar în 2010 a fost numit paroh al bisericii bucureștene „Sfântul Ilie – Grant”.

Părintele Tănăsache Atanasie Costea este autorul mai multor articole de specialitate despre legătura dintre educație și spiritualitate, dar nu s-a preocupat să avanseze în cariera academică, ci și-a dedicat viața călăuzirii tinerilor, prin aplicarea în practică a principiilor pedagogiei creștine, scrie basilica.ro

******

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel