marți, iunie 28, 2022

A născut și s-a refugiat în alcool. Lili Sandu și-a deschis sufletul și a oferit dezvăluiri nebănuite despre viața de mamă și depresia post-natală.

Artista și iubitul ei, Silviu Țolu, au aflat că vor deveni părinți când nu mai aveau nicio speranță.

„Este într-adevăr un miracol pentru că drumul nu a fost ușor. Când am văzut la ecograf bebelușul am simțit atât de multă fericire încât m-am gândit, Doamne, în momentul în care îl voi ține în brațe oare cum mă voi simți”, era anunțul făcut ce Lili Sandu, cu lacrimi în ochi, în direct la ProTV la acea vreme.

Te-ar mai interesa: Totul despre boala de care a suferit Michael Jacks...

Cu ceva timp în urmă, Lili Sandu spunea că un diagnostic dur a împiedicat-o să mai facă un copil. Este vorba despre o pre-menopauză.

Analizele îmi arătau că eu nu voi mai putea face copii

„Înainte să plec din România, probabil din cauza stresului, din cauza nopților nedormite, concerte și așa mai departe, am avut o dereglare hormonală puternică. Analizele îmi arătau că eu nu voi mai putea face copii.

Eram într-o pre-menopauză. Aveam până în 30 de ani, 29. Asta a coincis cu perioada în care eu am plecat. Los Angeles este kilometrul zero în ceea ce privește nutriția.

Nu cred că există un loc atât de ofertant cum este el. Am cunoscut un doctor care m-a pus pe o dietă vegană. Mi-a fost foarte greu, dar repet, acolo aveam ce să mănânc și gustos.

Te-ar mai interesa: Planta care face minuni pentru sistemul nervos. Li...

Sunt supermarketuri întregi în care te servești cu totul vegan și gustos. Așa au început acele căutări. Mi-am dat seama că era ceva și la nivel psihologic, la nivel spiritual. Așa am început vindecarea. (…)

Nu am rămas vegană, după ce m-am întors în România mi-a fost foarte greu, dar cei 7 ani au fost stricți. Citeam orice etichetă apoi! Acum mănânc și carne. Am mâncat carne în timpul sarcinii. Îmi aducea mama carne de la țară, curată”, declara Lili Sandu.

Te-ar mai interesa: Atenție! Telefoanele mobile, mai periculoase decât...

Lili Sandu s-a refugiat în alcool, după naștere

„În cazul meu alcoolul a fost un refugiu. Acum, a nu se înțelege că l-am dus la extrem, nu încurajez, dar acolo, un strop, pe podeaua băii, când nu mai poți.

Eu știam, din ce am auzit, că nu va fi doar cu lapte și miere și beatitudine. Pentru mine primul an de maternitate a fost un carusel al emoțiilor pe care nu știam că le voi avea. Mi-a fost greu să mă regăsesc. Nu puteam să-mi contorizez emoțiile.

Te-ar mai interesa: Concediul, sursă de stres pentru români. Psihotera...

Nu înțelegeam clar iubirea aia de care îmi spuneau toți înainte să nasc”, a declarat Lili Sandu în direct la PRO TV, în emisiunea „Vorbește Lumea”.

„Mi-a fost rușine să vorbesc și prezentam pe Instagram o viață perfectă”

„Totul se învârtea în jurul copilului. Mă spălam pe păr la două săptămâni. La început mi-a fost rușine să vorbesc și prezentam pe Instagram o viață perfectă.

Mi-a fost foarte greu, comunitatea mea a reacționat și femeile mi-au dat putere. Și spuneam: asta simt. Am anxietate. Îmi vine să mă târăsc ca un șobolan. Nu mă recunosc”, a completat vedeta.

Te-ar mai interesa: Sfinții Petru și Pavel 2022. Cea mai puternică rug...


„Nu sunt o mamă îndeajuns de bună, nu știu ce se întâmplă”

„Nu știu ce se întâmplă. Are un an și o lună. Nu mai vrea să doarmă la el în pat, sub nicio formă. Se trezește de 4-5 ori pe seară ca să-l alăptez.

Îmi iubesc copilul, nu pot să vă spun în cuvinte cât de mult, dar în același timp sănătatea mea mintală este foarte importantă.

Aș vrea să fiu îndrumată și să înțarc treptat. Am intrat așa, din cauza lipsei de somn și a oboselii, într-un burn out, e destul de dificil pentru mine. Sunt foarte irascibilă.

Cred că un copil are nevoie de o mamă echilibrată, liniștită, calmă. Este foarte important ca mama să aibă grijă de ea. Am ajuns într-o stare de ușoară bipolaritate.

Nu mă plâng, dar este foarte greu. Până la 1 an ne-am ocupat non-stop de Thomas, dar acum am înțeles că e nevoie de ajutor.

Am tot felul de stări și încerc să mi le țin sub control, mă rog, e și normal, sunt și hormonii care nu-mi dau pace în ultima perioadă”, a povestit Lili Sandu pe pagina de Instagram.

„Am avut o stare foarte ciudată și mă gândeam dacă e bine ceea ce fac, că poate nu trebuie să gândesc așa, poate nu sunt îndeajuns de bună ca mamă să mă gândesc că nu vreau să-l mai alăptez ca să nu se mai trezească noaptea”, a completat ea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private