Sari la conținut

Atenția la volan, afectată grav de alcool și substanțe interzise. Ce sancțiuni se aplică?

șofer

Din cuprinsul articolului

Alcoolul și substanțele interzise pot afecta sănătatea în mod substanțial. Acestea distrug, în timp, modul normal de funcționare a corpului și pot crea leziuni iremediabile în cazul unor organe.

Substanțele interzise și consumul excesiv de alcool afectează mai ales creierul, concetrarea și modul în care facem decizii.

Aceste efecte negative sunt cu atât mai periculoase la volan, unde se pot produce adevărate tragedii.

De la începutul anului, în numai câteva luni, zeci de șoferi au fost prinși sub influența alcoolului sau substanțelor halucinogene.

Sancțiuni severe pentru șoferi

Alcoolul și substanțele halucinogene afectează grav atenția la volan, iar cei care conduc sub influența lor sunt un pericol pentru ei, dar și pentru ceilalți – atrag din nou atenția polițiștii.

De altfel, statisticile în acest sens sunt îngrijorătoare. De la începutul anului aproape 90 de șoferi au fost prinși băuți la volan și 14 sub influența drogurilor în Giurgiu, comunică RRA.

Alcoolul provoacă pierderea lucidității, iar pentru șoferi poate duce la adevărate tragedii în trafic. În numai cinci luni, 85 de șoferi au fost găsiți de polițiști sub influența băuturilor alcoolice, iar 44 dintre aceștia s-au ales și cu dosare penale.

În cadrul acțiunilor de control, au fost descoperiți și 18 șoferi aflați sub influența drogurilor. În cazul în care șoferii urcă la volan sub influența băuturilor alcoolice, se pot alege cu suspendarea permisului de conducere și cu amendă.

Şoferii pot face chiar și închisoare dacă depășesc limita de alcool permisă de lege.

Polițiștii giurgiuveni avertizează că vor continua acțiunile de depistare a conducătorilor auto care se urcă băuți sau sub influența drogurilor la volan.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel