miercuri, noiembrie 30, 2022

Doliu în lumea filmului. „Astazi, unul din profesorii mei de la clasa de actorie, a plecat intr-o stea. Actorul DORU ANA.Dumnezeu sa il odihneasca!”, a transmis Medeea Martinescu.

Marele actor Doru Ana s-a stins din viață la 68 de ani. Anunțul a fost făcut de  Casa de Producție a Televiziunii Române.

Doliu în lumea filmului. „A plecat într-o stea”

„Drum lin în lumină, Doru Ana (28 februarie 1954 – 11 octombrie 2022)”

După moartea marelui actor Doru Ana, colegii au transmis mesaje impresionante de condoleanțe.

Te-ar mai interesa: Preparatul care reface ficatul, pancreasul și rinc...

„Un om cu o caldura imensa. Cu un har de a povesti de nici filmele nu puteau reda. O voce care facea toti peretii facultatii sa vibreze. Un Trahanache veritabil. Un om. Un mare om. Drum bun, domn profesor!”, a postat Mihnea Niculescu.

Dumnezeu sa il odihneasca!

Medeea Marinescu a transmis și ea cu regret că „Astazi, unul din profesorii mei de la clasa de actorie, a plecat intr-o stea. Actorul DORU ANA. Dumnezeu sa il odihneasca!”

„Ati plecat discret domn profesor … Dumnezeu să vă odihnească în pace!” – Silviu Mircescu, al cărui profesor Doru Ana a fost.

„Dumnezeu sa-l ierte! Pot sa spun ca a fost unul dintre profesorii mei preferați care m-a susținut pana la capăt! un actor talentat alături de care am avut ocazia sa joc în Inima de tigan și sa ma îndrume în facultate!”, a spus Dana Hauer Viktor Mihailovici.

Te-ar mai interesa: Prof. Vlad Ciurea: cei 5 dușmani ai creierului. „P...

Crina Lință a transmis și ea un mesaj de condoleanțe: „Dumnezeu să vă odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei!

Doru Ana a interpretat roluri cunoscute în mai multe filme și seriale românești

Actorul s-a născut pe data de 28 februarie 1954, în București. A absolvit Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din Capitală, promoția 1980, la clasa profesoarei Olga Tudorache.

Te-ar mai interesa: Tradiții și superstiții de Sf. Andrei: Ce este INT...

În cariera sa a interpretat zeci de roluri în filme și pe scena teatrului. Nu pot fi uitate interpretările Bufonul Tocilă din comedia ”Cum vă place?” de W. Shakespeare sau ”Stalin” din drama cu acelaşi nume. L-a jucat și pe Zaharia Trahanache din ”O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale.

Ani la rândul a apărut pe scenele teatrelor Bulandra, Comedie, Naţional, Ion Creangă sau în teatrele din ţară: Braşov, Sibiu, Ploieşti.

Te-ar mai interesa: Antares deschide portalul stelar 2-5 decembrie. Ce...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private