sâmbătă, mai 28, 2022

Un britanic a suferit timp de 300 de zile în urma unei boli actuale. După vindecare, bărbatul nu poate merge singur mai mult de 15 minute în fiecare zi. Urmările bolii sunt surprinzătoare.

Foarte multe persoane consideră că boala cauzată de virusul SARS-CoV-2 este numai o gripă mai accentuată. Cu toate acestea, medicii avertizează că boala Covid-19 nu este numai despre simptomele manifestate în timpul infecției propriu-zise, ci este și despre simptomele care rămân chiar și după vindecare.

Te-ar mai interesa: Prof. Vlad Ciurea: „Şi creierul se atrofiază...

Majoritatea persoanelor infectate acuză diferite simptome chiar și după câteva luni de la vindecare. După COVID se pot dezvolta diferite afecțiuni în toate zonele corpului. Astfel, este indicat să faci investigații de specialitate.

Britanic, bolnav timp de 300 de zile cu COVID

Andrew Watts, un britanic în vârstă de 40 de ani, a fost bolnav timp de 300 de zile. El a fost internat în ziua de Crăciun, anul 2020, și a fost de două ori la un pas de moarte.

Cazul a fost descoperit în Marea Britanie. Tabloidele britanice îl numesc „pacientul Covid cu cea mai lungă convalescenţă”. Andrew Watts, un pacient de 40 de ani care a intrat în spital în ziua de Crăciun 2020 cu diagnostic de pneumonie, a fost externat pe 21 noiembrie 2021, potrivit site-ului spitalului Queen Elisabeth din Woolwich, notează Antena 3.

Te-ar mai interesa: Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerelor de Sân...

Au fost peste 300 de zile de suferinţă

Timp de 5 săptămâni, a rămas în comă, iar starea i s-a înrăutăţit de două ori până la punctul de a-i pune în pericol viaţa. Întregul plămân stâng şi o treime din cel drept cedaseră. Medicii o contactaseră deja pe soţia lui Hayley, sugerându-i posibilitatea de a deconecta ventilatorul care îl ţinea în viaţă.

În total, a petrecut 8 luni la Terapie Intensivă. Revenit din starea de inconştienţă, a petrecut încă două luni sub observaţie. Andrew Watts, de meserie taximetrist, tată a doi copii, nu a putut fi vaccinat când virusul l-a lovit. Medicamentul nu era încă aprobat.

Te-ar mai interesa: Liviu Dragnea e o poveste uitată! Irina l-a înlocu...

Spitalul a trebuit să efectueze o operaţie pacientului. Aşa că, şi după ce a fost declarat negativ pentru coronavirus, Andrew a fost nevoit să petreacă o perioadă lungă de reabilitare, pentru a începe să respire autonom şi să vorbească din nou.

„Pot merge maximum 15 minute, apoi încep să-mi ardă picioarele”, a adăugat el, descriind simptomele pe care Covid le-a lăsat pe corpul său.

Te-ar mai interesa: Persoanele care vor refuza să își facă aceste anal...

„Călătoria mea nu s-a încheiat încă – spune Watts pe site-ul Regina Elisabeta. Întoarcerea acasă a fost scopul principal, dar acum începe o nouă călătorie. Următorul meu obiectiv este să-mi pot însoţi fiul la şcoală”, afirmă Andrew Watts.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private