Sari la conținut

Abilify 15 mg x 28 comp

Sursa foto: enews24.ro
Reteta de cozonac a sandei marin

ABILIFY

 

Cititi acest prospect cu atentie, in intregime, inainte de a lua acest medicament. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie nevoie sa-l mai cititi o data.

Daca  aveti  intrebari  suplimentare  intrebati  medicul  sau  farmacistul dumneavoastra. Acest medicament v-a fost prescris dumneavoastra personal, nu ii dati niciodata altei persoane. Ar putea sa-i faca rau, chiar daca are aceleasi simptome ca si dumneavoastra.

 

In acest prospect:

1. Ce este ABILIFY si pentru ce se utilizeaza?

2. inainte de a utiliza ABILIFY   ;

3. Cum si cand sa utilizati ABILIFY

4. Reactii adverse posibile ale ABILIFY

5. Cum pastrati ABILIFY

 

ABILIFY 5 mg, 10 mg, 15 mg, 30 mg comprimate

Aripiprazol

 

Substanta activa este aripiprazol.

Fiecare comprimat contine 5 mg, 10 mg, 15 mg, 30 mg aripiprazol.

Alte componente sunt lactoza monohidrat, amidon de porumb, celuloza microcristalinahidroxipropil celuloza, stearat de agneziu, indigotina E132, oxizi rosu si galben ele fier cu rol de colorant al tabletei, (E172)

 

Detinatorul Autorizatiei de Punere pe piata in Romania este:

Bristol Myers Squibb Co

Bd. Alexandru Averescu, nr. 15, Bucuresti, Romania

 

Producator

Bristol-Myers Squibb S.r.l.

Contrada Fontana del Ceraso, 1-03012 Anagni-Frosinone – Italia

 

1. CE ESTE ABILIFY SI PENTRU CE ESTE UTILIZAT?

ABILIFY comprimate sunt dreptunghiulare si albe/diferit colorate in functie de concentratie, marcate pe o parte si concentratia tabletei pe cealalta parte. Sunt disponibile   in   blistere   uni-doza   ambalate   in   cutii   continand   14,28,49,56,   sau   98 comprimate. Nu toate marimile de ambalaj pot fi comercializate.

ABILIFY este un medicament din grupul numit antipsihotice. El este utilizat pentru tratamentul adultilor care sufera de o ‘boala caracterizata prin simptome ca auzul, vazul sau perceperea lucrurilor care nu sunt reale, suspiciozitate, convingeri gresite, vorbire incoerenta, comportament apatic si aplatizare afectiva. Persoanele cu aceasta boala pot, de asemenea, sa se simta depresivi, vinovati, anxiosi sau iritati.

2. INAINTE DE A LUA ABILIFY Alergie

Nu luati ABILIFY daca sunteti alergic (hipersensibil) la aripiprazole sau la oricare dintre componentele ABILIFY.

Pacienti cu varsta sub 18 ani

ABILIFY nu este destinat utilizarii la copii si adolescenti atata timp cat nu a fost studiat la aceasta grupa de varsta.

Utilizarea ABILIFY cu alimente si bauturi

ABILIFY poate fi utilizat indiferent de orarul meselor. Alcoolul trebuie sa fie evitat in timpul administrarii ABILIFY.

 

Sarcina

Nu trebuie sa luati ABILIFY daca sunteti insarcinata, doar daca ati discutat despre aceasta cu medicul dumneavoastra.

Fiti sigura ca spuneti imediat medicului dumneavoastra daca sunteti insarcinata,

 

credeti ca puteti fi insarcinata, sau planuiti sa ramaneti insarcinata.

 

Alaptare

Mamele  care  alapteaza  nu  trebuie  sa  utilizeze  ABILIFY.  Fiti  sigura  ca  spuneti imediat medicului dumneavoastra daca alaptati.

 

Conducerea masinilor sau folosirea utilajelor

Nu  conduceti  sau  manevrati  masini  periculoase  pana  nu  stiti  in  ce  mod  va afecteaza comprimatele.

 

Utilizarea altor medicamente

Va rugam informati-va medicul sau farmacistul daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, chiar daca acestea nu v-au fost prescrise.

In timp ce utilizati ABILIFY puteti lua alte medicamente doar daca medicul dumneavoastra v-a spus ca aveti voie.

Medicamente care scad tensiunea arteriala: ABILIFY poate creste efectul medicamentelor utilizate pentru a scadea tensiunea arteriala.

Fiti sigur ca spuneti medicului dumneavoastra daca luati un medicament pentru a va tine sub control tensiunea arteriala.

Daca suferiti de oricare dintre urmatoarele afectiuni, spuneti medicului dumneavoastra cat mai repede posibil:

Diabet zaharat

Epilepsie

Accident  vascular  cerebral  la  pacienti  care  sufera  de  dementa  cu  manifestari psihotice.

Daca suferiti de demnta, dumneavoastra sau cel care va ingrijeste, trebuie sa spuna medicului care va supravegheaza, daca ati avut vreodata un accident vascular.

 

3. CUM SI CAND SA LUATI ABILIFY

 

Doza uzuala este de 15 mg o data pe zi. Totusi medicul va poate prescrie o doza mai mica sau mai mare pana la un maxim de 30 mg o data pe zi. intotdeauna luati ABILIFY doar daca medicul v-a instruit. Trebuie sa intrerupeti doza zilnica de ABILIFY fara consultarea prealabila a medicului dumneavoastra.

Daca luati mai mult ABILIFY decat trebuie.

 

CAND SA LUATI ABILIFY

Doza uzuala este de 15 mg o data pe zi. Totusi medicul va poate prescrie o doza mai mica sau mai mare pana la un maxim de 30 mg o data pe zi. intotdeauna luati ABILIFY doar daca medicul v-a instruit. Trebuie sa verificati impreuna cu medicul dumneavoastra sau farmacistul daca sunteti nesigur. Daca aveti impresia ca efectul ABILIFY este fie prea puternic, fie prea slab, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Incercati sa luati comprimatul la aceeasi ora in fiecare zi. Nu are importanta daca ii luati cu sau fara alimente. intotdeauna luati comprimatul cu apa si inghititi-l intreg. Chiar daca va simtiti mai bine, nu schimbati sau intrerupeti doza zilnica de ABILIFY fara consultarea

prealabila a medicului dumneavoastra.

Daca luati mai mult ABILIFY decat trebuie

Daca realizati ca ati luat mai multe comprimate de ABILIFY decat v-a prescris medicul dumneavoastra (sau daca altcineva a utilizat cateva din comprimatele dumneavoastra de ABILIFY), contactati-va medicul imediat. Daca nu-l puteti gasi, mergeti la cel mai apropiat spital si luati cutia cu dumneavoastra.

 

Daca uitati sa luati ABILIFY

Daca uitati o doza, luati doza omisa cat mai curand posibil dar nu luati doua doze intr-o zi.

4. EFECTE ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, ABILIFY poate determina efecte adverse.

Efecte adverse frecvente (mai mult de 1/100, mai putin de 1/10) Durere de cap, oboseala sau stare de slabiciune neobisnuite, greata, varsaturi, senzatie de discomfort in stomac, constipatie, probleme de somn, agitatie, somnolenta, vedere nesigura si incetosata.

 

Daca boala continua sau se Enrautateste, contactati-va medicul cat mai curand posibil.

Efecte adverse mai putin frecvente (mai mult de 1/1,000, mai putin de 1/100) Miscari necontrolate spasmodice sau sacadate, convulsii. Unele persoane se pot

simti ametite, in special cand se ridica din pozitiile culcat sau sezand, sau pot dezvolta cresterea frecventei cardiace. Daca se intampla aceste fenomene, contactati-va medicul cat mai curand posibil.

Efecte adverse rare (mai mult de 1/10,000, mai putin de 1/1,000)

Combinatia febra, rigiditate musculara, respiratie mai rapida, transpiratii, reducerea constientei si schimbari bruste ale tensiunii arteriale si frecventei cardiace. Daca acestea se produc in timp ce luati ABILIFY, contactativa-va medicul imediat.

Reactii adverse foarte rarefmai putin de 1/1000) Pot sa apara rar .reactii alergice (de exemplu umflarea limbii si gatului), hipersalivatie (cresterea producerii de saliva),tulburari de vorbire.nervozitate, agitatie.stare de molesala,valori modificate ale testelor hepatice de laborator, dureri musculare, rigitate musculara sau crampe.

In timpul tratamentului cu aripiprazole, unii pacienti varstnici cu dementa, au suferit accidente vasculare cerebrale.Unii pacienti pot prezenta cresteri ale nivelului zaharukiidjn sange, debut de diabet zaharat sau inrautatirea diabetului’preexistent. Daca observati orice alt efect advers nementionat in acest prospect, va rugam informati-va medicul sau farmacistul.

 

5. CUM PASTRATI ABILIFY

Nu pastrati produsul la indemana sau la vederea copiilor. Pastrati in ambalajul original in ideea protejarii de umiditate. Nu utilizati dupa data de expirare inscrisa pe blister si pe cutie Data ultimei verificari a prospectului: Aprilie 2005

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel