Sari la conținut

Absolut ȘOCANT! Cum arată bărbatul care a băut zilnic alcool, timp de 30 de ani! Medicii sunt absolut șocați

Un pensionar care a băut în mod regulat un litru de băuturi spirtoase în fiecare zi a ajuns să „arate ca Hulk” după ce i s-au dezvoltat tumori grase în partea superioară a corpului.

Bătrânul de 68 de ani, cunoscut doar sub numele de Tan, a băut vin de orez „ca apa” timp de mai bine de treizeci de ani, potrivit The Sun.

El susține că familia lui l-a lăsat să înceapă să bea la 13 ani și, după ce a împlinit 40 de ani, alcoolul a devenit parte din dieta lui zilnică.

Ca urmare a băutării sale prelungite, Tan, din orașul Xiangyang din provincia Hunan din China Centrală, a fost diagnosticat cu boala Madelung, o afecțiune rară care provoacă creșterea tumorilor grase pe partea superioară a corpului.

Gâtul bărbatului are aproape aceeași dimensiune ca talia unui bărbat obișnuit și îi restricționează fluxul de aer, lăsându-l să se chinuie uneori să respire.

El a observat pentru prima dată bulgări de grăsime care se formează în 1997, iar până în 2011 gâtul i s-a umflat până la dimensiunea actuală.

Acum, medicii săi plănuiesc să îndepărteze chirurgical tumorile lui Tan, dar este posibil ca acestea să revină dacă Tan continuă să bea la fel de mult.

„Există doar 400 de cazuri de această boală în întreaga lume”, a spus doctorul Xiao Xuping de la Spitalul Popular Provincial Hunan din Changsha.

„Aproximativ 200 dintre ele s-au întâmplat în China.”

Boala Madelung este o tulburare a metabolismului grăsimilor care are ca rezultat o acumulare neobișnuită de depozite de grăsime în jurul gâtului și a umerilor.

Bărbații adulți alcoolici sunt cel mai adesea afectați, deși femeile și cei care nu consumă alcool pot dezvolta, de asemenea, această afecțiune.

Depozitele grase pot crește rapid sau pe o perioadă prelungită de timp.

Tumorile nu sunt canceroase, dar pot fi inconfortabile și, dacă se dezvoltă pe gât, pot inhiba respirația.

Cauza exactă a afecțiunii nu este cunoscută, dar se crede că este legată de incapacitatea organismului de a metaboliza corect grăsimea – ceva ce poate fi împiedicat de alcoolism.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel