Sari la conținut

Medicamente periculoase pe care le folosim cu toții. Ce au descoperit cercetătorii

abuzul de medicamente
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Medicamente periculoase pentru organism

Medicamente periculoase pe care le folosim cu toții. Potrivit medicilor, administrarea unor medicamente interferează cu absorbția calciului și a vitaminei D.

Medici de renume au întocmit o listă de medicamente periculoase care se găsesc adesea în casa fiecăruia dintre noi.

În primul rând, medicii spun că pastile pentru arsuri la stomac pot deveni periculoase pentru organism dacă sunt luate fără recomandarea medicului specialist. Luarea de antiacide interferează cu absorbția calciului și a vitaminei D, ceea ce poate duce la dezvoltarea osteoporozei.

Experții avertizează, de asemenea, ce se întâmplă în organism când oamenii fac abuz de analgezice. Terapeutul Irina Skorokhodova spune că ibuprofenul poate deteriora mucoasa stomacului.

Analgin, de exemplu, poate perturba funcționarea sistemului imunitar.

Pe locul al treilea, experții pun medicamente pentru tensiunea arterială. Este important ca acestea să fie prescrise de medicul dumneavoastră, altfel există riscul de a intra în grupul de risc pentru accident vascular cerebral.

O altă pastilă periculoasă este aspirina. Medicii amintesc că odată cu hipertensiunea arterială, riscul de accident vascular cerebral hemoragic crește.

medicamente periculoase
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Ce au descoperit cercetătorii despre aspirină

Cercetătorii de la Ludwig-Maximilians-Universität din Munchen, Germania, au descoperit că aspirina activează genele protectoare, ajutând-o să inhibe și să încetinească progresia cancerului de colon, informează MedicalNewsToday.

Al treilea cel mai frecvent cancer din lume

Cancerul colorectal, cunoscut sub numele de cancer de colon, este al treilea cel mai frecvent cancer din lume, cu peste 1,9 milioane de cazuri noi apărute în 2020.

Cercetătorii estimează că vor exista 3,2 milioane de cazuri noi de cancer colorectal în lume până în 2040.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: