miercuri, octombrie 27, 2021

În contextul pandemic actual, specialiștii caută cele mai bune metode pentru a pune capăt pandemiei. Vaccinul anti-COVID este o unealtă esențială care, însă, a pierdut încrederea oamenilor. Dezinformarea

și teoriile nefondate nu fac altceva decât să extindă această perioadă grea, susțin experții în sănătate.

Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici, în vârstă de 98 de ani, cere să fie ascultate sfaturile celor “de meserie”, spunând că pandemia era gata, dacă oamenii ascultau de medici. Mesajul a fost transmis de acesta pe pagina oficială de Facebook RO Vaccinare, notează Antena 3.

Acad. Bălăceanu-Stolnici subliniază, de asemenea, că virusul poate fi atacat numai cu anticorpi, în mod eficient. Acesta este singurul mod prin care se va termina pandemia, potrivit specialistului.

Virusul

trebuie atacat cu anticorpi

Această pandemie ar fi fost demult terminată dacă oamenii ar fi fost înţelegători şi ne-ar fi ascultat pe noi cei care ştim secretele – între ghilimele – ale virusurilor şi ce trebuie făcut pentru ca să scăpăm de ele”, a transmis academicianul.

„Nu putem să-l atacăm decât cu un singur lucru, cu anticorpi. Anticorpii sunt nişte medicamente, naturiste, în fond, create de organismul nostru, de sistemul imunologic al organismului nostru, dar pentru ca să le creeze, îl stimulăm.

Şi vaccinul nu este altceva decât o proteină cu o anumită formă sau un ARN

cu o anumită construcţie care îl stimulează şi îl învaţă care este virusul pe care trebuie să îl atace.

Vaccinul a fost înţeles în mod greşit ca un medicament, nu este un medicament. Vaccinul este stimulator al unei fabrici de medicamente pe care le avem în corpul nostru: sistemul imun”, a adăugat Constantin Bălăceanu-Stolnici.

Specialistul ține să precizeze că frica față de vaccin este nefondată, cu atât mai mult atunci când, de-a lungul vieții, am avut nevoie de mai multe tipuri de vaccin. 

„Nu îmi explic de ce a fost construită o întreagă mitologie, o întreagă gamă de tipul conspirativ

care a zguduit încrederea populaţiei în folosirea vaccinului şi în special a acestui vaccin.

Nu am văzut oameni care să protesteze când făceam serul antitetanic, nu am văzut să protesteze când ni se făcea serul antirabic, nu am văzut oameni care să protesteze atunci când, plecând în străinătate, în ţări tropicale, le făceau vaccinări pentru febra galbenă şi pentru alte boli”, a mai spus Acad. Bălăceanu-Stolnici.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Ultimele stiri