joi, mai 26, 2022

Accident vascular cerebral: incapacitatea de a înghiți alimente și alte simptome pe care trebuie să le știi. Cum să reduci riscul de accident vascular cerebral?

Accidentul vascular cerebral – când alimentarea cu sânge și oxigen a creierului este întreruptă din cauza unei artere blocate – poate duce la leziuni ireversibile dacă nu se acordă imediat asistență medicală.

Și conform Asociației Stroke – în afară de consecințe precum afectarea organelor sau paralizia – pacienții pot dezvolta și disfagie, o tulburare de înghițire în care alimentele intră în căile respiratorii sau plămâni. Dacă nu este diagnosticată sau tratată în timp util, această tulburare poate provoca pneumonie, dizabilități și o alimentație deficitară.

Te-ar mai interesa: Cum poți scăpa de alergii pentru totdeauna? Trebui...

Care sunt simptomele unui accident vascular cerebral?

Când vine vorba de semnele acestei afecțiuni, modificările feței sunt cele mai frecvente – fața poate cădea pe o parte și pacientul își poate pierde capacitatea de a zâmbi.

De asemenea, cineva poate avea ochii sau gura căzuți/căzute.

Alte semne includ:

1. Vorbire neclară sau confuză

2. Incapacitatea de a ridica ambele brațe din cauza slăbiciunii sau amorțelii în oricare dintre ele

3. Dificultate în înțelegerea lucrurilor

4. Amețeli

5. Confuzie

6. Vedere încețoșată

7. Probleme de echilibru si coordonare

8. Cefalee severă care duce la orbire

Unele dintre aceste simptome pot apărea chiar înainte de a-și pierde cunoștința.

Te-ar mai interesa: Guvernul a aprobat legea care va permite personalu...

Cum să reduci riscul de AVC?

Potrivit Serviciului Național de Sănătate din Anglia (NHS), se poate reduce riscul de accident vascular cerebral făcând câteva schimbări în stilul de viață, cum ar fi:

1. Abstinenta de la fumat

2. Adoptarea unei diete echilibrate

3. Consumul de alimente bogate în fibre

4. Exerciții fizice regulate

5. Consumul de grăsimi sănătoase

6. Consumul de fructe și legume

7. Consumul de cereale integrale

Te-ar mai interesa: Ce sunt adaptogenii și cum vă pot ajuta să vă îmbu...

Menținerea unei greutăți corporale sănătoase împreună cu tensiunea arterială și nivelul colesterolului ar putea, de asemenea, să scadă riscul de accident vascular cerebral.

Hipertensiunea sau hipertensiunea arterială este unul dintre cei mai importanți factori de risc pentru un accident vascular cerebral atât la bărbați, cât și la femei. Prin urmare, se recomandă să fiți cu ochii pe monitor și să verificați în mod regulat pentru a proteja sănătatea inimii și a creierului.

Te-ar mai interesa: Și remediile naturiste pot interacționa în mod neg...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private