vineri, iunie 2, 2023

REDUCEREA riscului de a avea un accident vascular cerebral sau o problemă cardiovasculară gravă se reduce la mulți factori. Un nou studiu evidențiază modul în care un nivel ridicat de trigliceride ar putea crește acest risc.

Accidentul vascular cerebral poate avea multe cauze. Un accident vascular cerebral aterotrombotic este cauzat de un cheag care se formează din plăcile care se acumulează în vasele de sânge din creier.

Te-ar mai interesa: Vitamine pentru slăbit. Stimulează metabolismul și...

Trigliceridele sunt un tip de grăsime din sânge, sunt principala noastră sursă de energie și sunt esențiale pentru o sănătate bună. Un nou studiu sugerează că persoanele care suferă de acest tip de accident vascular cerebral și care au, de asemenea, niveluri mai mari de trigliceride, un tip de grăsime, în sânge pot avea un risc mai mare de a avea un alt accident vascular cerebral sau alte probleme cardiovasculare un an mai târziu, în comparație cu persoanele care au avut un accident vascular cerebral, dar au niveluri mai scăzute de trigliceride.

În studiul, publicat pe 16 martie 2022, numărul online al revistei Neurology, revista medicală a Academiei Americane de Neurologie, a fost analizat un factor de risc ridicat pentru cei care au un al doilea accident vascular cerebral.

Te-ar mai interesa: Satisfacția sexuală scăzută la bărbații de vârstă ...

Cercetătorii au descoperit că se crede că nivelurile ridicate de trigliceride contribuie la întărirea arterelor și la creșterea riscului de atac de cord, boli de inimă și accident vascular cerebral.

S-a remarcat, de asemenea, că asocierea a fost prezentă chiar și atunci când oamenii luau medicamente cu statine pentru a scădea trigliceridele și pentru a proteja împotriva atacului de cord și a accidentului vascular cerebral.

Te-ar mai interesa: Oboseala persistentă poate fi un semn al bolilor d...

Studiul a analizat 870 de persoane care au avut un accident vascular cerebral sau un atac ischemic tranzitoriu, cu o vârstă medie de 70 de ani.

Dintre aceștia, 217, sau 25 la sută, aveau niveluri crescute de trigliceride, definite ca niveluri de trigliceride a jeun de 150 miligrame pe decilitru sau mai mult.

Cercetătorii au urmărit participanții un an mai târziu pentru a afla dacă există o asociere între nivelurile ridicate de trigliceride și apariția unui alt accident vascular cerebral, sindrom coronarian acut, care este orice afecțiune cauzată de o reducere bruscă a fluxului sanguin către inimă sau deces din cauze vasculare.

Te-ar mai interesa: Eliminarea acidului uric. Alimente și băuturi reco...

După ajustarea pentru factori precum nivelul de colesterol și utilizarea de statine, cercetătorii au descoperit că persoanele care aveau niveluri ridicate de trigliceride aveau un risc cu 21% mai mare de deces, accident vascular cerebral sau afecțiuni cardiace la un an, comparativ cu un risc cu 10% mai mare pentru cei cu niveluri mai scăzute.

„Studiul nostru sugerează că pentru persoanele care au avut un accident vascular cerebral aterotrombotic, a avea niveluri crescute de trigliceride în sânge este un factor de risc pentru a avea un alt accident vascular cerebral sau alte probleme cardiovasculare în viitor și am constatat că este adevărat chiar dacă persoana este pe statine. terapie”, a spus autorul studiului Dr. Takao Hoshino, de la Universitatea de Medicină pentru Femei din Tokyo din Japonia.

Te-ar mai interesa: „Părinții mei nu mă iubesc!”: 6 motive pentru care...

„Vestea bună este că medicamentele cu statine sunt doar o terapie pentru trigliceridele mari – dieta și exercițiile fizice pot fi, de asemenea, modalități eficiente de a reduce nivelurile din sânge cu un cost mic sau deloc.”

Hoshino notează că studiul nu a găsit o asociere între nivelurile mai ridicate de trigliceride și viitoarele probleme cardiovasculare la persoanele care au avut un alt tip de accident vascular cerebral numit accident vascular cerebral cardioembolic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private