marți, septembrie 28, 2021

Accidentul vascular cerebral, un diagnostic atât de întâlnit! Aceasta este povestea unei tinere, care a suferit un accident vascular cerebral,, în ciuda faptului că avea o viață echilibrată.

Se pare

că organismul dă câteva semne, înainte de a ceda. Ce simptome ar trebui să vă îngrijoreze, care pot semnala un eventual accident vascular cerebral.

Accidentul vascular survine când fluxul de sânge este obstrucționat în organism și creierul nu mai este irigat corespunzător, potrivit health.com.

80% din accidente sunt ischemice, adică sunt cauzate de un cheag de sânge. 20% sunt hemoragice, mai exact, creierul este inundat de sânge. Un accident cerebral reprezintă o urgență de gradul 1! Persoana care l-a suferit trebuie să primească asistență medicală cât mai repede, ca țesutul creierului să

nu fie compromis pentru totdeauna.

Dacă dv. sau un cunoscut al dv. are următoarele simptome, sunați de Urgență la 112:

Vedere încețoșată. Un atac cerebral vă poate face să vedeți dublu, să vi se încețoșeze privirea sau să nu mai vedeți cu un ochi.

Dacă aveți dificultăți în a vorbi sau experimentați o stare generală de confuzie. Un atac cerebral poate lăsa persoana fără cuvinte sau poate vorbi incoerent.

Slăbiciunea fizică. Dacă vi s-au înmuiat brusc membrele superioare sau inferioare, dacă le simțiți amorțite sau nu le mai simțiți deloc, este un semn clar că ați suferit un atac cerebral.

Amețeală. Dacă vă pierdeți brusc echilibrul sau simțiți o amețeală constantă, să știți că acestea pot semnala un accident cerebral.

Persoanele care au suferit un atac vascular simt dureri acute într-o mână, un picior, pe jumătate din față sau în piept. De asemenea, pot simți o puternică durere de cap, ceva care ar putea fi descris ca cea mai urâtă durere de cap pe care ați avut-o vreodată.

Femeile sunt mai predispuse la dureri de cap înainte de atac decât bărbații.

Un alt semn este paralizia unei jumătăți din față, dacă fizionomia s-a strâmbat, este un semn clar al atacului cerebral.

Înainte de declanșarea unui atac cerebral, femeile sunt mai predispuse la a simți o oboseală serioasă și chiar dezorientare.

În cazuri mai rare, un semn al atacului cerebral sunt sughițurile, care nu se mai opresc. De asemenea, femeile mai simt că rămân fără aer sau că inima le bate nebunește.

Nu ignorați aceste semne, pot fi semnalul producerii atacului cerebral, un eveniment care marchează și care poate fi fatal. El survine la orice vârstă, așa că nici tinerii nu trebuie să ignore semnalele, mai ales dacă duc o viață stresantă.

Ultimele stiri