Sari la conținut

Atenție! Aceste băuturi îți pot da dureri de cap serioase

Băuturi îndulcite
Credit foto: arhiva Doctorul Zilei
Consumul de băuturi indulcite, periculos pentru sănătate

Atenție! Aceste băuturi îți pot da dureri de cap serioase

Probleme de vedere, lipsa de somn, stres, mahmureală, deshidratare sau alergii: există mai multe motive pentru care cineva poate avea dureri de cap. Oamenii nu realizează că alegerile lor alimentare ar putea provoca, de asemenea, neplăceri, mai ales atunci când este o obișnuință prelungită.

Unele băuturi, oricât de sănătoase sunt aparent, pot face pe cineva să se simtă dezorientat, deshidratat sau lipsit de somn dacă sunt consumate în exces și pentru prea mult timp.

Atenție! Aceste băuturi îți pot da dureri de cap serioase

Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre cele mai nesănătoase băuturi care ar putea fi de fapt dăunătoare sănătății.

1. Bere sau vin: Berea este făcută din orz fermentat și vinul din strugurii. Datorită antioxidanților, adesea se califică drept băuturi sănătoase dacă sunt consumate în porții mai mici. Cu toate acestea, alcoolul este încă un diuretic care poate provoca pierderi de apă și electroliți, ducând la deshidratare și dureri de cap.

Citeste si:

2. Cafea: Bogata în cofeină, cafeaua poate induce scăderea în greutate atunci când este folosită în proporții mai mici, să nu uităm de beneficiile sale pentru sănătatea cognitivă. În exces, cafeaua te poate priva de un somn bun, îți poate da insomnie și simptome de apnee în somn. Prin urmare, se recomandă să evitați excesul de cafea – mai mult de două-trei căni – pentru a evita durerile de cap.

3. Băuturi energizante: Băuturile energizante încărcate cu cofeină și zaharuri ascunse ar putea oferi un impuls temporar de energie, dar nu pentru mult timp. Ceea ce poate urma ar putea fi deshidratarea, lipsa somnului, oboseala și, bineînțeles, durerile de cap.

4. Sucurile de fructe: Sucurile de fructe, datorită conținutului ridicat de zahăr, pot provoca creșterea și scăderea rapidă a nivelului de zahăr din sânge, afectând astfel sistemul nervos și provocând dureri de cap. Alternativ, încercați să alegeți sucuri de legume cu pulpă sau apă de cocos pentru a vă simți hidratat și împrospătat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.